HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Djurgårdens spår i backjakten – NHL-meriterad back

Kristians Rubins
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 8 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgården letar efter en toppback som kan axla många minuter.
Nu kan Hockeynews avslöja att man jagar NHL- och VM-meriterade Kristians Rubins, 26.

Niklas Wikegård har nyligen tillträtt som ny sportsligt ansvarig i Djurgården, men redan nu ligger han långt framme med kommande säsongs lagbygge. Hockeynews har tidigare kunnat berätta att Fredric Weigel är klar och att man jagar toppcentern Tyler Vesel.

Det är med andra ord bara ett fåtal platser kvar att fylla och på önskelistan står bland annat en stabil toppback som kan spela många minuter.

Nu kan Hockeynews avslöja att Djurgården jagar den lettiske landslagsbacken Kristians Rubins, som huserade i Modo den gångna säsongen.

Källor uppger för Hockeynews att klubben aviserat sitt intresse till agenten och att man ser Rubins som ett spännande alternativ för en av de två tomma backplatserna. Man är dock inte ensamma om att visa intresse för letten och i dagsläget är ingenting påskrivet eller klart.

Den 195-centimeter långe och 103 kilo tunge backen anslöt till Modo från spel i AHL och svarade för totalt 44 matcher och tio poäng i SHL. Siffror som får anses okej för en back med defensiven som sitt största fokus.

26-åringen har tunga meriter från såväl NHL-spel som VM-spel och är också nationalhjälte hemma i Lettland, sedan han avgjort bronsmatchen mot USA och säkrat nationens första medalj i VM-sammanhang 2023.

– Visst, vi vann ett brons men för oss letter är det ett guld. Det är svårt att förklara hur stort och viktigt det här bronset är, har Rubins tidigare berättat för ÖA.

FOTNOT: Hockeynews har sökt Kristians Rubins för en kommentar utan framgång.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln