HockeyNews
PLUS

Leksand har centerkris – Marek Hrivik missar sju matcher till

(25552) Marek Hrivik Leksand
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 18 januari 2023

FacebookXWhatsApp
Leksand har drabbats av en centerkris.
Senaste beskedet tyder på att en comeback för stjärnslovaken Marek Hrivik dröjer.

Förstecentern Marek Hrivik har missat sju matcher i rad på grund av en underkroppsskada. Sedan den 22 november har han gjort två kortare inhopp i SHL och då bara spelat sammanlaget tio minuter.

Vid ett besök hos en specialist i Stockholm i torsdags förra veckan konstaterades att Hrivik behöver mer tid på sig och kommer inte att vara tillbaka förrän efter landslagsuppehållet i februari.

– Den planen vi har lagt upp kvarstår, att han ska vara tillbaka efter landslagsuppehållet. Det är målsättningen. Sedan kan det dyka upp saker som gör att det går lite snabbare eller lite långsammare, men det är planen vi har just nu, säger Leksands fysioterapeut Per-Ivar Andersson till Falu-Kuriren.

LÄS MERFabricius i ny roll i Luleå – och positiva besked om skadeläget

Hrivik väntas kunna göra comeback den 14 februari då Leksand möter Växjö hemma i Tegera Arena. Det innebär att han missar ytterligare sju SHL-matcher.

Leksand har centerbekymmer nu eftersom Mikael Ruohomaa, andracentern, också är skadad. Från den 5 januari bedömdes han bli borta i 4-6 veckor så kan ser också ut att missa minst sju matcher till. Den här veckan har Kalle Östman, som klivit in som andracenter bakom Patrik Zackrisson, varit sjuk och är ett frågetecken inför torsdagens match.

Inte heller John Quenneville är i spelbart skick.

– Han har en överbelastningsskada som vi jobbar på och det går framåt sakta men säkert. Jag kan inte säga någon tid på honom just nu, säger Per-Ivar Andersson.

Carter Camper kan komma att få ta en centerroll då Leksand tar emot Skellefteå på torsdagen.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!