HockeyNews
PLUS

Janmark efter dramat: "Nu har väl dom nått botten"

Janmark

Publicerad: 22 juni 2024

FacebookXWhatsApp

EDMONTON. 0–3 har blivit 3–3.
Mattias Janmark hyllas efter ännu en stormatch i finalserien och nu galen avslutning på Stanley Cup-finalen.
– Det är klart att det är speciellt. Vi hade inget att förlora efter 0–3, säger Janmark till Hockeynews.

Mattias Janmark är en stor anledning bakom Edmontons framgångsrika boxplay – men i finalserien har kedjan med svensken, Connor Brown och Adam Henrique levererat offensivt.

Så även i natt.
Janmark spelade fram Henrique till 2–0 och när Floridas 2–1-reduceirng underkändes efter videogranskning – begärd av Oilers – så hämtade sig aldrig Panthers.
– De hade en målvakt som storspelade i början av serien och vi var så klart inte nöjda med 0–3 men vi hade kanske inget att förlora efter det. Vi fick en viktig boost i fjärde matchen och har aldrig kollat bakåt efter det, säger Mattias Janmark till Hockeynews.

"Svårt att säga nej på den frågan"

Florida visade stundtals frustration när nattens match gled dem ur händerna och Edmonton har just nu fått motståndarna dit de vill.
– Det är svårt att säga nej på den frågan nu när vi vunnit tre raka och kommit tillbaka men nu har väl dom nått botten och kommer försöka göra allt för att ställa om och lägga allt bakom sig och spela sin bästa match. Det är 60 minuter plus extra och de laget som hittar sitt spel fortast och kan hålla i det kommer att vinna, säger Janmark.

En sjunde avgörande Stanley Cup-final med allt på spel – det blir inte så mycket större än så.
– Nej, absolut inte. Svårt att förbereda sig inför en sån match. Men vi har spelat många såna matcher den här säsongen. När vi mötte Carolina i november kändes det som allt stod på spel och vi vann den och vann nästa match också. Vi får försöka ta styrka av det, säger Janmark och syftar på den jobbiga starten när Oilers låg på 31:a plats i ligan.

McDavid poänglös i natt

Efter att Connor McDavid gjort åtta poäng på två matcher blev han poänglös i natt – men Oilers tvingade ändå fram den sjunde matchen.
– Absolut, det är en styrka. Alla vill alltid producera, han vill producera men det vi pratar om mest i omklädningsrummet är att spela bra defensivt och det är därför vi vinner idag, säger Janmark.

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!