HockeyNews
PLUS

Fabricius i ny roll i Luleå – och positiva besked om skadeläget

(26193) Gustafsson Fabricius Själin
Bildbyrån

Publicerad: 18 januari 2023

FacebookXWhatsApp
Karl Fabricius är tillbaka i Luleå och får en ny befattning.
Samtidigt kommer Norrbottensklubben med besked om Erik Gustafsson, Einar Emanuelsson och Jonas Berglund som bröt matchen när Luleå tog sig till final i Champions Hockey League. Och det kommer positiva nyheter om skadade backen Pontus Själin.

Luleå gör om i sin organisation. Legendaren Karl Fabricius kommer in som utvecklingschef och han får ansvar för både junior- och ungdomsverksamheten. Han kommer att jobba nära GM-duon Stefan ”Skuggan” Nilsson och Ulf Engman. Det innebär samtidigt att Urban Wikberg slutar som junioransvarig.

– Det känns oerhört roligt att vara tillbaka i Luleå Hockey igen. Jag är väldigt laddad och det känns inspirerande. Jag har haft några andra alternativ, men när det här kom upp så kändes det helt rätt i hjärtat. Och förhoppningsvis kommer vi kunna göra Luleå till det bästa stället i Sverige att utvecklas som junior och ungdom, säger Fabricius till Luleås hemsida.

Luleå visade styrka och kyla i CHL-semifinalen mot Frölunda och vann efter ett straffavgörande där målvakten Matteus Ward och segerskytten Brendan Shinnimin blev stora hjältar.

Men redan på torsdagen väntar nästa utmaning då Luleå är tillbaka i vardagen i SHL där norrbottningarna är tolva i tabellen och precis ovanför kvalstrecket. Då väntar match mot Oskarshamn och på lördag väntar match mot Linköping på en miniturné på bortaplan.

Då kommer inte backen Pontus Själin att spela. Han har missat de senaste fyra SHL-matcherna. Men det kommer glada nyheter.

– Det är väldigt positivt med honom. Jag pratade med honom nyss. Han hade kört en timme på is och det kändes väldigt bra. En vecka är väl planen till att han ska vara i spelbart skick. Han har börjat komma igång och körde ganska hårt på is idag tyckte jag så det ser lovande ut, säger Luleås vice GM Ulf Engman till HockeyNews.se.

LÄS MERHV71:s sportchef Kent Norberg om nära bandet till Challe Berglund

I CHL-semifinalen mot Frölunda bröt Erik Gustafsson (skottäckning), Einar Emanuelsson och Jonas Berglund matchen.

– Vi hade tre som klev av på slutet. Det ser bra ut där också. Sedan får vi se om alla spelar på torsdag, men alla tre åkte med till Oskarshamn. Det är ingen fara med dem, det är dag till dag. Men det troliga är att alla kan spela. Det skulle vara att nån bara spelar lördag. Det skulle avgöras imorgon. Men det var inga allvarliga skador.

Engman flikar in:

– Man blir lite orolig när flera kliver av.

Lagkaptenen Erik Gustafsson täckte ett skott och hade synbart väldigt ont efteråt i båset.

– Det verkade helt lugnt, säger Engman.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)