HockeyNews
PLUS

Stort intresse för Ejdsell: ”Det är klart att det är lite kittlande”

(19189) Ejdsell
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 20 april 2021

FacebookXWhatsApp

Victor Ejdsell stod för sin poängbästa SHL-säsong någonsin.
Nu går kontraktet med Färjestad ut – och samtidigt jagas han av flera konkurrenter.

– Jag vill vara i det laget som vinner sista matchen på säsongen, säger han till HockeyNews.se



Färjestad åkte ut redan i kvartsfinal, men för forwarden Victor Ejdsell var säsongen 2020/2021 ett succéår. 25-åringen stod för sin poängbästa SHL-säsong (37 poäng) någonsin och tycker att han tog stora kliv i sin utveckling. 


– Individuellt är jag ganska nöjd med säsongen. Jag tycker att jag har tagit steg och fått producera lite mer poäng. Vi har haft ganska mycket dalar och toppar inom laget under säsongen, men trots det har jag hållit det på en ganska jämn nivå. Det har varit en rolig säsong med tanke på utmaningarna jag haft. Jag fick kaptensrollen här på slutet och det har gjort att jag har växt. En ganska givande säsong och jag måste säga att jag är ganska nöjd, säger han. 


Känner du att du har tagit det där klivet du pratade om inför säsongen?


– Både ja och nej. Jag har nog mer i mig, och jag borde gjort lite fler mål den här säsongen som var. Där tror jag att det finns lite mer att hämta. Det finns lite till att ta ut av mig. 


LÄS MER: Sex spelare lämnar Färjestad


Kontraktet med Färjestad löper ut i slutet av april och ännu har parterna inte kommit överens om något nytt kontrakt. 


– Det är klart att vi pratar en del med Färjestad. Sen finns det fler lag som hört av sig, men jag har inte bestämt mig för någonting än så länge. Jag försöker ta det lite lugnt. Jag trivs bra här i Karlstad och Färjestad, men vi får se var det landar, säger Victor Ejdsell som lockas av Färjestads nysatsning: 


– Det ser spännande ut så klart. De är missnöjda med säsongen som var och får in tongivande spelare, så jag tror att Färjestad kommer bli riktigt bra nästa säsong. Ur den aspekten skulle det så klart vara kul att få vara med om den resan. Vi är väldigt missnöjda med vårt resultat i år, så det är klart att man blir hungrig på mer. 


Ejdsell jublar efter ett av sina 14 mål. Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Så kan Färjestad se ut nästa säsong


Samtidigt har han intresse från flera andra SHL-klubbar, däribland Frölunda


– Det är väl också ett lag som hade det tungt i år, men när man tänker på Frölunda så är det ett lag som vunnit extremt mycket de sista åren. Det är klart att det är lite kittlande. Jag vill vara i det laget som vinner sista matchen på säsongen. Men samtidigt har jag inte hunnit diskutera så mycket med någon egentligen. Min agent och jag har sagt att vi ska ta det lite lugnt, säger han. 


Hur många klubbar har hört av sig?


– Haha, det väljer jag att inte kommentera. 


Ejdsell bekräftar även att det finns intresse från utlandet, men i nuläget lockas han inte av utlandsspel. 


– Nja, jag vet inte om jag känner att det är aktuellt. Jag är fortfarande väldigt ung och har ingen superstress med att dra till Ryssland eller vad det skulle kunna vara, säger han och fortsätter:


 – Rätt eller fel, det vet jag inte. Men jag känner att jag fortfarande kan ta steg i min egen utveckling och då känner jag att Sverige är rätt ställe för att göra det. 



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!