HockeyNews
PLUS

Dubbelregistrerade talangen och utesluter inte värvningar

(13708) Jonatan Glader sportchef Piteå
Peter Skaugvold/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 3 februari 2021

FacebookXWhatsApp

Efter att han dubbelregistrerats finns möjligheten att Skellefteå-talangen Simon Robertsson kan dyka upp i Piteå och Hockeyettan längre fram under säsongen. Men Pite-truppen är skadekänslig, inte minst på backsidan och fler transfermanövrer kan komma på tal.

– Dörren är inte stängd, men vi är inte superaktiva och ute med ljus och lykta, säger sportchefen Jonatan Glader till HockeyNews.se.

ANNONS

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Piteå ligger på en sjundeplats i den haltande Allettan norra-tabellen inför onsdagens svåra bortamatch mot serieledande Östersund och har bitvis presterat ganska bra hockey. Men truppen är skadekänslig och med backarna Emil Wikström och Elias Pirttimaa långtidsskadade kan klubben behöva agera inför deadline.

– Vi har inte varit ute och aktivt sökt någonting, utan vi tror på vår trupp och emellanåt spelar vi riktigt bra hockey. Vi har väl varit lite ojämna kan jag tycka, men i grund och botten är vi ett bra hockeylag, så vi tror på oss, konstaterar sportchefen Jonatan Glader.

Tror du ni kommer behöva bredda inför deadline?
– Nu har vi även några duktiga juniorer som är i träning i en reservgrupp. Vi är en av de klubbarna i Hockeyettan som faktiskt har möjlighet att lyfta därifrån eftersom vi har riktigt bra J20-spelare. Det är en jätteutmaning att de inte har fått spela match på länge, men vi har försökt hålla igång dem efter bästa förmåga, så det är en möjlighet. Sen hoppas vi att någon av våra skadade backar ska kunna komma tillbaka.

– Det är två veckor kvar och kan vi få något svar den närmaste tiden, antingen positivt eller negativt, så får vi se hur vi agerar utifrån det de närmaste veckorna. Dörren är inte stängd, men vi är inte superaktiva och ute med ljus och lykta för att till varje pris få in en spelare till. Så kan man säga.

Men ni spelar hellre juniorerna än går ut och värvar finnar eller nordamerikaner?
– Ja, vi är ju lite översvämmade i svensk hockey med spelare från när och fjärran höll jag på att säga och vi har också lånat in spelare från olika SHL-klubbar, så det är väl någonslags hybrid där. Men jag tycker att vi bör hitta en balans mellan det kortsiktiga och det långsiktiga, för att plocka in en import är ju en kortsiktig lösning.

– Alla de spelare vi har plockat in på lån och som har spelat, utom Måns Forsfjäll, har vi signat upp för kommande år, så på så vis tycker jag att det är vårt sätt att navigera mellan kortsiktigt och långsiktigt.

Skellefteå-talangen Simon Robertsson har dubbelregistrerats och skulle kunna dra på sig Piteå-tröjan framöver. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån.  


Möjlighet att nyttja talangen
På det unga spåret dubbelregistrerades nyligen den 17-årige forwardstalangen Simon Robertsson som gjort 18 matcher för Skellefteå AIK i SHL den här säsongen. En transfermanöver som innebär att han kan bli aktuell för spel med Piteå längre fram under säsongen.

– Det var ett viktigt datum sista januari. Den sortens registrering måste göras före det så därför blev det nu, förklarar Jonatan Glader.

– Det är på initiativ av Skellefteå AIK. Simon går väldigt bra där så vi räknar inte in honom på något sätt i vår trupp i nuläget, utan det är snarare så att Skellefteå vill fortsätta ha utveckling på honom och om det någon gång i framtiden innebär att han anses behöva mer speltid och spela med oss finns den möjligheten nu i och med att han är dubbelreggad.

Det handlar om att de vill ha möjligheten att ha honom i spel oavsett konkurrenssituationen i SHL-truppen?
– Skulle han dyka upp bedömer AIK att han behöver spel just då och det kan ha att göra med många olika saker. Jag tror att så som han spelar just nu så går han in och höjer oss som lag. Men just nu är de 12 friska forwards och dels spelar han fantastiskt så det finns väl ingen plan just nu för att han ska komma till Pite.


Svårast möjliga motstånd
På onsdagskvällen tar sig Piteå an serieledande Östersund på bortaplan. En utmaning som heter duga.

– Östersund och Boden är kanske de två starkaste lagen i serien och att möta dem borta mitt i veckan, vi åker nästan sex timmar enkel väg för att möta dem på kvällen, det är en härlig utmaning men bland det svåraste man kan göra. Som tur är har vi presterat som bäst i de svåraste matcherna, det är faktiskt när vi själva har tänkt att det här ska vi väl fixa det är då vi har presterat som sämst och vi har presterat som bäst när vi behöver det som mest.

– Det brukar bli högt tempo i de matcherna och ett intensivt spel och vi ska se till att vinna duellerna framför bägge målen, det är så mycket klyschor så det är inte klokt. Sen har vi lite tankar, vi känner varandra väl och vi har lite funderingar på hur vi ska störa dem i deras speluppbyggnad framförallt, men det tar vi på video för oss själva.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här

* * *

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln