HockeyNews
PLUS

Hockeyallsvenskan byter utseende efter 15 år: "Hög igenkänningsfaktor"

(14141) Hockeyallsvenskan
Bildbyrån (montage)
ANNONS

Publicerad: 2 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Sedan Hockeyallsvenskan blev som den ser ut idag har man haft samma logotyp – fram tills idag.
Då meddelade ligan att man bytt grafisk profil.
– För oss i ligan är logotypen en del i den nya HockeyAllsvenskan med än mer fokus på publiken, våra klubbars utveckling och inte minst våra utökade partnersamarbeten, säger Gabriel Monidelle, kommersiell chef på HockeyAllsvenskan till ligans hemsida .

ANNONS
HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

För 15 år introducerades Hockeyallsvenskan och ligan har sedan dess haft en och samma logotyp.

Nu byter ligan kostym då man under tisdagen meddelade att man tagit fram en ny grafisk profil och i samband med det en ny logotyp, som är långt ifrån den gamla.

– Vid framtagandet av HockeyAllsvenskans nya logotyp var syftet att samla sådant som känns centralt och är generellt vedertaget när man tänker HockeyAllsvenskan. Detta för att skapa en hög igenkänningsfaktor och samtidigt skapa klara och tydliga former som fungerar i samtliga tryck och digitala format samt som gör sig bra både på mediakuberna i arenorna och på kavajslagen, säger den grafiska designern Alexander Norrthon-Westerlund som designat den nya loggan.

Den nya loggan går i färgerna blått och vitt där ligaförkortningen "HA" tar central plats i skölden, omgiven av två hockeyklubbor och en puck.

Färgerna valdes för att vara klubbneutrala samtidigt som de ska kännas, enligt designern, "institutionellt, tidlöst och vinterkvällsaktigt, precis som HockeyAllsvenskan".

– För oss i ligan är logotypen en del i den nya HockeyAllsvenskan med än mer fokus på publiken, våra klubbars utveckling och inte minst våra utökade partnersamarbeten. Som en hållbar liga ser vi med tillförsikt fram mot kommande säsonger och kommande publikfester i våra arenor, säger Gabriel Monidelle.

Så ser Hockeyallsvenskans nya logotyp ut:

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln