HockeyNews
PLUS

McDavids Edmonton förnedrat i premiären

ANNONS

Publicerad: Idag 06:55

FacebookXWhatsApp

Connor McDavid & co fick en tuff start på NHL-säsongen.
I premiären mot Winnipeg åkte Stanley Cup-finalisten på en förnedrande 6–0 förlust.
– Ibland kan det vara bättre att åka på en storförlust tidigt under säsongen, säger experten Wayne Gretzky.

ANNONS

Det finns stora förväntningar på Stanley Cup-finalisten Edmonton Oilers den här säsongen, men i premiären blev man överkörda fullständigt av Winnipeg.

Adam Lowry öppnade målkontot efter knappa 15 minuters spel och strax innan paus ökade Mason Appleton på till 2–0 för gästerna. Målfyrverkeriet skulle fortsätta i den andra perioden och redan efter halva mittenakten hade Winnipeg dragit iväg till 5–0 efter mål av Rasmus Kupari, Dylan Samberg och Kyle Connor.

Det ville sig inte alls för Connor McDavid & co den här kvällen, trots 32 avlossade skott gick man i från matchen utan att lyckas överlista Connor Helleybuck i Jets mål.

Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm var -1 i matchen men avlossade två skott vardera för Edmonton. För Mattias Janmark blev det lite mer än 12 minuters istid i matchen.

– Det var naturligtvis inte den start vi hade hoppats på. Det känns inte bra, men vi får bara ta oss samman och se till att spela bättre nästa gång, sa den tyske stjärnan Leon Draisaitl efteråt.

Kris direkt hos Edmonton Oilers? Nej, inte enligt klubbikonen Wayne Gretzky, som deltog i nattens expertpanel på TNT:

– Ibland kan det vara bättre att åka på en storförlust tidigt under säsongen. Det kan fungera som en väckarklocka, kommenterade Gretzky lugnt.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln