HockeyNews
PLUS

Svensken hjälte i jättevändningen: "Sjukt skönt"

ANNONS

Publicerad: Idag 08:20

FacebookXWhatsApp

Underläge 1–4.
Då stod Rasmus Andersson och Calgary Flames för en jättevändning mot EP40:s Vancouver Canucks och vann till slut med 6–5.
– Det här kommer att vara vår stil i vinter, ett lag som jobbar hårt och aldrig ger upp, säger Rasmus Andersson till Expressen.

ANNONS

Rasmus Andersson var en av Calgary Flames stora hjältar i nattens match mot Vancouver Canucks med både ett mål och en assist.

Det började dock tufft och Flames hamnade i underläge 4–1. Men då inleddes jättevändningen. Rasmus Andersson inledde upphämtningen genom att reducera till 2-4 med ett välplacerat skott i krysset från den högra tekningscirkeln. Han spelade även en avgörande roll när han assisterade till Connor Zarys segermål, som fullbordade Flames comeback.

Segersiffrorna skrevs till slut till 6–5 efter förlängning.

– Sjukt skönt. Det här kommer att vara vår stil i vinter, ett lag som jobbar hårt och aldrig ger upp, säger Rasmus Andersson till Expressen.

Anson Carter, före detta NHL-proffs och numera expert, var kritisk mot Canucks oförmåga att hålla sin ledning:

– Canucks kan inte gömma sig längre. Inte efter förra säsongen. Calgary var väl förberedda och vägrade ge upp trots att de hamnade i ett stort underläge, konstaterade han.

För Vancouver noterades Elias Pettersson och Nils Höglander för varsin assist i den bittra förlusten.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln