HockeyNews
PLUS

Svenskens drömstart i Vegas – hyllas efter showen

ANNONS

Publicerad: Idag 07:19

FacebookXWhatsApp

Victor Olofsson har bytt Buffalo Sabres mot Vegas Golden Knights inför den här säsongen.
I nattens premiär mot Colorado Avalanche fick svensken en drömdebut med dubbla mål.
– Jag pratade med vår klubbledning i somras och tipsade om att vi borde försöka få hit Victor, säger storstjärnan Jack Eichel hyllandes.

ANNONS

Victor Olofsson debuterade för Vegas Golden Knights inatt efter flytten från Buffalo Sabres.

Och svensken kunde knappast ha fått en bättre start i sin nya klubb. Den svenske 29-åringen presenterade sig för hemmapubliken efter drygt elva minuters spel och öppnade målkontot i det som skulle bli ett riktigt målkalas i mötet mot Colorado Avalanche.

Vegas drog i från till 4–2 tidigt i den andra perioden, men när Connor Mittelstadt satte 4–3 för Colorado med några minuter kvar av perioden såg det ut att bli match igen. Men med 14 sekunder kvar av mittenakten skickade Victor Olofsson in sitt andra för kvällen, sitt första i powerplay den här säsongen. 5–3 på tavlan.

Mikko Rantanen fullbordade sitt hattrick och gav Avalanche hopp i början på den tredje perioden, men närmre än så kom inte gästerna. Vegas Golden Knights kunde till slut vinna med 8–4.

Victor Olofsson rapporterades först ta plats i lagets förstakedja, men i matchen spelade han i tredjekedjan med Nicolas Roy och Brendan Brisson.

Storstjärnan Jack Eichel, passade på att hylla svensken efteråt:

– Jag pratade med vår klubbledning i somras och tipsade om att vi borde försöka få hit Victor. Inte bara för att han är en bra hockeyspelare, utan också för att han är en bra person.

– Och titta på de två målen han gav oss i viktiga lägen av matchen ikväll. Två otroliga skott, sa Eichel.¨

Alexander Holtz debuterade också för Golden Knights i nattens match. Forwarden gick dock poänglös från mötet.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln