HockeyNews
PLUS

NHL förlänger karantänen med tio dagar

(13236) Bettman
Bildbyrån

Publicerad: 25 mars 2020

FacebookXWhatsApp

NHL har ändrat i sitt beslut om självkarantän för spelare och ledare. Under natten mot onsdagen meddelar Sportsnet att ligan har förlängt perioden med ytterligare tio dagar. 

I snart två veckor har samtliga spelare och klubbpersonal suttit i självkarantän. Enligt NHL:s första besked skulle isoleringen gälla tills på fredag, men nu förlängs alltså karantänperioden med ytterligare tio dagar, skriver Sportsnet. 

Hitintills har två spelare i Ottawa Senators konstaterats smittade av coronaviruset. Anledningen till att ligan nu meddelat spelare och klubbpersonal att stanna hemma till den 6 april ska vara för att se om fler fall kommer att dyka upp inom en snar framtid.

Hoppas fortfarande på spel

När spelet pausades den 12 mars så återstod 189 grundseriematcher. Då meddelades att man den sista april hoppades kunna ge besked om att eventuellt dra igång träningsläger runt om i NHL. Först och främst vill man kunna öppna lagens faciliteter för mindre träningsgrupper.

Enligt Sportsnet har ligan fortsatt den 30 april som en "check-point" för att se om det finns tillräcklig information för att fatta ett beslut. 

NHL har tidigare kommunicerat att de kommer göra allt i sin makt för att utse en Stanley Cup-vinnare under säsongen. Dock har de varit noga med att påpeka att man inte tänker låta eventuellt spel påverka möjligheten att genomföra en ordinarie säsong 2020/2021. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!