HockeyNews
PLUS

Vassa bortaspelet – playofflagets sista hopp: "De ska jädra få plågas"

(13011) Rasmus Johansson
Magnus Ekeros

Publicerad: 6 mars 2020

FacebookXWhatsApp

NYBRO. Det är kraftig fördel Hudiksvall inför fredagens returmöte mot Nybro i Hälsingland. Men Nybro är inget slaget lag.
– Vi har bra självförtroende på bortais, säger Nybrobacken Rasmus Johansson till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Hudiksvall vände ett 1–2-underläge till 3–2-vinst efter förlängning borta mot Nybro i första playoff 2-mötet. Henrik Marklunds skott, som Nybrokeepern Robin Johansson inte fick kontroll på, ger Hudiksvall ett rejält grepp om den här matchserien. Spelmässigt var det ett rättvist resultat, men blytungt för Nybro som ändå hade ledningen med bara minuter kvar av ordinarie tid.

– Borgen (Sebastian Borg) hade ett bra läge i början på sudden, men fick inte dit den. Sedan avgör de på en slumppuck, men så är det i playoff. Det kunde ha gått hur som helst, säger Nybrobacken Rasmus Johansson till HockeyNews.se.

LÄS MER: Spaningar från Nybro-Hudiksvall

Nu gäller det att ladda om för smålänningarna. I torsdags började den drygt 70 mil långa bussresan till Hudiksvall. Efter övernattning i Hudiksvall väntade matchvärmning på fredagsmorgonen innan det är dags för det andra slaget i playoff-serien i Glysishallen i kväll. 

För Nybro är det vinna eller försvinna.

– Vi vill vinna alla matcher, men i playoff räcker det att vinna två av tre. Vi ska göra en bra match där uppe på fredag och sedan få till en tredje och avgörandef fajt, säger Rasmus Johansson.

Något som Nybro kan boosta upp sig med inför matchen på fredag är att man under säsongen har varit ett ruskigt starkt bortalag.

På 21 bortamatcher i Hockeyettan Södra, i Allettan Södra och i playoff 1, så vann Nybro 18 matcher (!) – en imponerande statistik.

– Vi är solida bakåt och har bra fart under grejerna när vi ställer om och får möjligheter till två mot ettor, tre mot ettor, eller tre mot tvåor. Vi har självförtroende på bortaplan och det ska vi ta med oss till Hudiksvall. Vi ska åka upp dit och ge dem en rejäl match. De ska jädra få plågas. Vi ska ta det här, säger Rasmus Johansson.

En annan positiv grej för Nybro är att målfarlige Viktor Lennartsson är tillbaka efter avstängning.

LÄS MER
Flood om poängexplosionen 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)