HockeyNews
PLUS

Spetsbacken om poängexplosionen: "Mer komplett nu"

(12988) Erik Flood
Magnus Ekeros

Publicerad: 5 mars 2020

FacebookXWhatsApp

NYBRO. Genombrottet kom aldrig i Hockeyallsvenskan. Han klev ner några steg på trappan och började om. Den här säsongen har Hudiksvalls-backen Erik Flood exploderat på alla sätt.

– Jag är en mer komplett back nu, säger Flood till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Visserligen gjorde han inga poäng i första playoff 2-matchen borta mot Nybro i tisdags, men Erik Flood glänste på alla andra möjliga sätt. Självförtroendet är på topp för 23-åringen som spelade nonstop i alla spelformer och hade sköna sidledsvrickningar som Nybrospelarna hade problem med att hantera i tisdags.

Flood gör sin första hela säsong i Hudiksvall och 42 poäng (10+32) på 30 matcher vittnar om klass. Slår man ihop Hockeyettan Östra och Allettan Norra så var Flood tvåa (!) i interna poängligan. Då förstår ni hur vass säsong Erik Flood hittills har gjort i Hudiksvall, som inför säsongen var ett av de mest topptippade gängen.

– Det handlar otroligt mycket om förtroende. Sedan gäller det att visa att man förtjänar det förtroendet och det tycker jag att jag har gjort. Sedan har jag fått spela med Simon Löf och han gör i princip aldrig några fel och det är otroligt skönt och ger en trygghet, säger Erik Flood till HockeyNews.se efter bataljen mot Nybro som Hudiksvall till slut vann efter att dominerat stora delar av matchen.

– Otroligt skön seger. Deras målvakt var ju otroligt bra och det var skönt att vi fick med oss flytet i förlängningen. I den första perioden tycker jag att vi kände på varandra. Vi hade inte spelat på två veckor och det märktes en del, men från den andra perioden och framåt tycker jag att vi var det klart bättre laget. Vi följde vår matchplan och förtjänade att vinna, säger Flood.

Erik Flood var en av isens giganter i Nybro i tisdags. Foto: Magnus Ekeros

LÄS MER: Spaningar från Nybro-Hudiksvall

Redan för fem år sedan fick Erik Flood chansen som junior där han spelade en hel säsong med Mora i Hockeyallsvenskan. Därefter har skador och ett par klubbyten (Almtuna och Vita Hästen) stört utvecklingen för den spelskicklige backen.

– Det gick otroligt bra i början som junior i Mora. Sedan åkte jag på en tuff skada. Efter det hoppade jag runt i några klubbar utan att få något fäste, säger Flood.

Fäste har han fått i Hudiksvall och nu känns det som att Erik Flood är redo för att slå igen igenom på allsvensk nivå också, eller i alla fall få en ny chans i den divisionen.

– Jag vågar göra saker på ett helt annat sätt nu, jag har blivit bättre på att värdera när jag ska gå framåt eller avvakta. Och ser man till plusminus-statistiken och spelet i egen zon nu, så känner jag att jag är en mer komplett back. Jag har väl alltid setts som en offensiv back som är bra i powerplay och så vidare. Men nu är jag bättre i fem mot fem och har fått en stor defensiv roll i laget. Jag är skickligare över hela banan och det har jag Ljusteräng (Per, tränare i Hudiksvall) och Magnus (Nilsson, assisterande tränare) att tacka för.

Erik Flood som juniorlirare i Mora säsongen 2015/2016. Foto: Bildbyrån

Vad händer nästa säsong?

– Just nu fokuserar jag bara på Hudik Hockey. Det är det som det handlar om nu. Annars så vill jag gå så långt som möjligt, jag är sugen på att spela i allsvenskan med Hudik Hockey.

Finns det något intresse från klubbar högre upp?

– Inga kommentarer.

LÄS MER: 
Nya förlängningsdraman i playoff

Hudiksvall har ett rutinerat lag och i princip halva truppen var med och spelade i kvalserien i fjol där man var med lite för att se och lära. Nu är man nära playoff 3-spel. För det mesta talar för att man slår in matchbollen mot Nybro hemma i Glysishallen på fredag.

– Jag har all respekt för Nybro, det är otroligt bra lag offensivt. På fredag är det en helt ny match och allt kan hända. Vi är starka på hemmais och vet vad vi ska göra. Men det är inte avgjort på långa vägar. 

Hur är hockeypulsen i Hudiksvall?

– Det är väl lite som förra året, att det blir bättre ju längre säsonger går. Vi får hoppas att det blir fullsatt på fredag och att folket inte väntar på kommande matcher, säger Erik Flood.

Per Ljusterängs Hudiksvall kan mycket väl nå en ny kvalserie.
Foto: Magnus Ekeros

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)