HockeyNews
PLUS

Därför vann Rögle dragkampen om DeSousa: "Byggt upp en relation"

(12363) drampkamp
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 3 februari 2020

FacebookXWhatsApp

För Rögle kom inte värvningen av Chris DeSousa som en överraskning. Sportchefen Chris Abbott har uppvaktat den kanadensiske målskytten de senaste åren.

– Jag är väldigt glad i dag, säger Abbott till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

29-årige Chris DeSousa förstärker Rögle BK inför slutspurten av SHL. En på pappret vass värvning och i Röglelägret är är man glada över att ha vunnit dragkampen om poängkungen.

– En spelare som både är en målskytt och en playmaker, men som även spelar tufft. Han kommer att passa in i vårt sätt att spela, säger Rögles sportchef Chris Abbott till HockeyNews.se.

Rögle har länge haft ett intresse av att knyta till sig DeSousa, som de senaste säsongerna spelat i både Italien, Österrike och nu senast i finländska klubben Vasa Sport. Efter idogt arbete fick man centforwardens signatur på ett kontrakt över resterande del av säsongen.

– Jag träffade Chris när han spelade i Österrike och har sedan dess följt honom. Senaste månaden har jag varit i Finland och sett några matcher och haft snack med Chris. Det är ett antal klubbar som har velat värva honom från Vasa, men jag är glad att vi har byggt upp en så pass bra relation med honom att vi till slut lyckades värva honom, säger Abbott och fortsätter:

– Han har utvecklats och varit en ledande spelare i Österrike och Finland och jag är fullt övertygad om att han är kapabel att klara steget till SHL med.

Chris Abott är en nöjd sportchef i dag. Foto: Bildbyrån

Hur vill ni använda honom?

– Han kan spela som vinge, men även i mitten. Jag överlåter det till lagledningen att ta det beslutet.

Är det fler spelare på väg in?

– Jag kan varken säga ja eller nej på den frågan. Men jag är gladare i dag än vad jag var i går. Jag blir inte överraskad om vi inte värvar mer, men jag kan inte bekräfta det nu.

Rögle har varit skadedrabbat under i princip hela säsongen, men Chris Abbot ser en ljusning framöver. Dock är det tveksamt om Nick Sörensen spelar mer den här säsongen. Nick lider av sviterna efter en hjärnskakning. 

– Det är fortsatt rehab som gäller där. Det är en långsam process och jag stöttar honom så mycket jag kan. Men jag vet inte när han kommer tillbaka.

Desto ljusare är skadeläget för backarna Niklas Hansson och Samuel Jonsson.

– Niklas är förhoppningsvis tillbaka någon match efter uppehållet, samma med Samuel. Vi ska nog kunna mönstra i princip ett ordinarie lag framöver, säger Chris Abbott.

LÄS MER: Poängkung förstärker Rögle


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!