HockeyNews
PLUS

Rögle värvar poängstark center – plockas in från finska ligan

(12362) Chris DeSousa
Michael Erichsen/Bildbyrån

Publicerad: 3 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Rögle spetsar truppen inför slutdelen av SHL.
Centern, Chris DeSousa ansluter från finska ligajumbon Vasa Sport.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Rögle har gjort en stark säsong och slåss just nu för en plats i en SM-kvartsfinal. Nu väljer man att plocka in en ny center, nämligen Chris DeSousa som senast spelat i finska Vasa Sport.

DeSousa har spelat 43 matcher med jumbolaget den här säsongen och är hittills poängbäst i laget. Totalt har det blivit 19 mål och 17 assist från kanadensarens klubba.

– Chris DeSousa är en spelare som vi haft kontakt med och följt på nära håll i flera år. Han är en hårt arbetande anfallare med näsa för målet. Han har visat att han kan göra mål på flera nivåer när han får möjlighet och vi tror att han kan hjälpa vår offensiv i säsongens slutskede, säger Rögles sportchef Chris Abbott 

i ett pressmeddelande .

Även om Vasa Sport saknar möjlighet att nå slutspel i Finland hade klubben velat behålla Röglevärvningen Chris DeSousa, som var den som tog initiativet till att bryta kontraktet, enligt Vasas sportchef Markus Jämsä.

– Vi hade tidigare diskussioner med DeSousa om att eventuellt förlänga hans avtal, men det blev snabbt klart att det inte fanns någon möjlighet till det," säger Markus Jämsä till Vasa Sports hemsida .


DeSousa har tidigare spelat europeisk hockey i Österrike där han under säsongen 18/19 vann EBEL-slutspelet med Vienna Capitals. Utöver meriter från Europa har 29-åringen över 100 AHL-matcher på sitt meritkonto. 

Chris DeSousas kontrakt med Rögle sträcker sig säsongen ut. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)