HockeyNews
PLUS

Backens kontroversiella val: "Vet inte om det sticker i ögonen"

(12146) Joel Werner
Kristianstad IK/Bildbyrån

Publicerad: 24 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Det blev Mariestad som vann dragkampen om Joel Werners underskrift. Backen väntas göra debut i heta mötet med Troja/Ljungby i helgen.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Tidigare i veckan berättade HockeyNews.se om backen Joel Werner som var på klubbjakt efter en mindre lyckad säsong hos allsvenska Kristianstads IK.

23-årige Werner, som de senaste säsongerna hade spelat upp både Västerås och Kristianstad upp i Hockeyallsvenskan, hade en del att välja på – men till slut blev det ett kontroversiellt val i form av Mariestad, som spelar i Allettan Södra.

Kontroversiellt undrar ni? Jo, den Skarafostrade backen har ett förflutet hos Skövde IK som junior. Och för er som har koll så finns det minst sagt en hel del rivalitet mellan Mariestad och Skövde.

Men för Joel Werner, som hade att ta ställning till erbjudanden från Hockeyettan och utlandet, kändes inte klubbvalet olustigt. 

– Jag hade ett bra snack med Mariestad och vet vad det för klubb. Det kändes rätt med Mariestad. Ett lag som jag tror kan gå riktigt långt. Sedan om det sticker i ögonen på folk i Skövde, det vet jag inte, säger Joel Werner till HockeyNews.se.

Var Skövde en av klubbarna som jagade dig?

–  Det kan jag inte svara på. Jag säger ingenting om det, säger Werner.


Det blir in i hetluften direkt för Joel Werner. Redan på lördagen möter Mariestad formstarka Troja Ljungby på bortais i ett prestigeladdat möte.

– Det ska bli riktigt skoj. Det känns som en nystart på säsongen för min del, säger Joel Werner.

LÄS MER: Backen ute på marknaden: "Vill få klart med ny klubb så snabbt som möjligt"


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)