HockeyNews
PLUS

Backen ute på marknaden: "Vill få klart med ny klubb"

(12146) Joel Werner
Kristianstad IK/Bildbyrån

Publicerad: 21 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Han har varit med och spelat upp två klubbar i Hockeyallsvenskan de två senaste säsongerna. Nu är Joel Werner, som nyligen lämnat Hockeyallsvenska Kristianstad, sugen på en ny kvalserieresa.
– Det är roliga matcher, säger Werner till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner 

I måndags kväll presenterade Hockeyallsvenska bottenlaget Kristianstad truppnyheter. Bland annat meddelade man att man har lånat in SHL-meriterade backen Kristoffer Gunnarsson från Mora och att duon Albin Hernod och Dennis Finn Olsson lånas ut till Mörrum Hockeyettan. 

En som däremot lämnar klubben är 23-årige backen Joel Werner, som även han har varit utlånad till Mörrum under säsongen. 

– Vi bryter kontraktet och han är fri att gå till en annan förening. Joel är en härlig kille och har varit oerhört professionell, men han vill ha mer speltid, säger KIK:s elitansvarige Christian Falk till klubbens hemsida.

Joel Werner var dressad i 15 allsvenska matcher med ett mål på kontot, men något mer spel i Kristianstad blir det inte.

– Jag kände väl att det blev bäst som det blev. Jag ville vara kvar i Kristianstad, men när jag inte fick spela kände jag att det var dags att bryta helt och hållet. Jag har trivts superbra och har inget ont att säga om klubben, men jag vill spela, säger Joel Werner till HockeyNews.se.

De två senaste säsongerna har Joel Werner varit med och med spelat upp Västerås och Kristianstad i Hockeyallsvenskan. Förra säsongen inledde han i HC Dalen i Hockeyettan, men värvades sent på säsongen av Kristianstad där det till slut blev allsvenskt avancemang. Nu lär Werner vara högvilt hos toppklubbarna i Hockeyettan. Det finns både en och annan klubb som hade behövt defensiv förstärkning inför slutdelen av säsongen. För det är i defensiven Joel Werner har sina största styrkor som spelare. 

– Jag är öppen för det mesta och det förs lite snack med klubbar, men mer än så vill jag inte säga, säger Werner.

Skulle Hockeyettan vara ett steg ner för dig?

– Det skulle jag inte säga. Division 1 är en oerhört bra serie och det är roliga matcher i kvalserien.

Moderklubben är Skara IK och Werner har ett förflutet i både Skövdes organisation och Halmstad. Två klubbar som återfinns i Allettan Södra.

Med tanke på din Skövdekoppling så är en övergång till Mariestad helt uteslutet för din del?

– Det är ju rivalitet mellan klubbarna, men jag känner inget sånt mot någon klubb. Jag får ta ställning till det om det skulle bli aktuellt. Jag vill få klart med ny klubb så fort som möjligt, men samtidigt tänker jag inte stressa fram något, säger Joel Werner.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)