HockeyNews
PLUS

Tränaren imponerad av trycket: ”Jäkligt häftig inramning”

(11932) Johan Hellström / Skövde
Skärmdump Stay-Live Grums

Publicerad: 8 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Laget gick in som underdog, men lyckades vinna båda rivalmötena mot Mariestad efter straffar i grundserien. Ikväll siktar Skövde på att upprepa bravaden en tredje gång inför förmodat fullspikade läktare i Mariehus Arena.
– I år har vi kunnat hävda oss, nu när vi har steppat upp lite blir det ett större intresse kring det, säger tränaren Johan Hellström till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Två gånger om lyckades Skövde vinna rivalmötena mot Mariestad under grundserien efter straffar. Laget har bjudit upp till kamp på ett helt annat sätt än vad som varit fallet de senaste åren och verkligen mätt sig med sina toppsatsande grannar. Men tränaren Johan Hellström förhåller sig ändå ödmjuk inför kvällens tredje drabbning de två gängen emellan.

– Det krävs mer av oss nu än vad det gjorde i grundserien. Jag menar, Bois är ruggigt revanschsugna, så är det. Vi vet om att vi kommer behöva steppa upp ytterligare för att ta en tredje seger, säger han.

Spelar det någon roll att ni vunnit de två tidigare derbymötena under säsongen?
– Det är väl mer mentalt för oss att visa den här säsongen att det går, sen kan inte vi leva på de matcherna, man kan inte leva på historien, men det visar att man kan åka till Mariestad och vinna.


”Ska inte säga att man var i chock”
Skövde har tippats i botten av den södra Allettan, men kommer till spel med två segrar och en match i senaste omgången där de trots att det inte blev några poäng pressade storfavoriten Troja/Ljungby hela vägen in i kaklet. Topptippade Mariestad å sin sida har två raka nederlag i ryggen. Men som klyschan lyder, derbymatcher är inte som vanliga matcher.

– De här derbyna lever ju lite sitt egna liv. Det är en jäkligt häftig inramning till att börja med och intresset är stort, det märker både spelare och ledare...

Är det skillnad att möta Mariestad än något annat lag, till exempel Troja?
– Ja, det ska jag väl säga i och med att intresset blir på ett helt annat sätt. Matchen har samma regler och den är lika lång, men jag tror att uppladdningen är lite annorlunda. Sen kan man dra klassiska klyschor om att man ska hålla på, på samma sätt men det blir ett större intresse och man hanterar det på ytterligare ett annat sätt.

Hur är det för din egen del, har du som kommer utifrån kommit in i någon derbykänsla så här din andra säsong i klubben?
– Ja men så är det, man har insett hur mycket matcherna betyder för städerna och supportrarna. Man börjar komma in i det, nu är man väl lite lugnare denna säsongen, förra året så stod man ju...jag ska inte säga att man var i chock men det var ett jäkla tryck. Där har man väl fått lite mer rutin nu och självförtroendet på oss har inte blivit sämre av att vi lyckats knipa två stycken straffsegrar.

LÄS MER: Tvingas se rivalmötet från läktaren: "Kommer bli nervöst"

Laget har visat moral

Samtidigt som tränaren trånar efter en tredje derbyseger i rad kan han vara nöjd med den öppning hans lag gjort på Allettan. Framförallt den moral som visats upp när underlägen vänts till seger mot både Tranås och Visby/Roma och där det var på vippen att gå samma väg även mot Troja/Ljungby.

– Det är något som vi pratat mycket om, det här tålamodet. En match är ju 60 minuter lång och hockey är en sport som är fylld av tillfälligheter. Man kan tappa en ledning, man kan vända en match, det kan gå oerhört fort. Jag tycker killarna visar ett stort hjärta också att man jobbar hela vägen in.

– Jag förstår varför man har tippat oss i botten efter förra säsongen och lite sådana saker, men vi tror på det vi gör och vi vill vara med och spela alla matcher och känner själva att vi kan slå alla lagen. Sen är det ju en fråga om man gör det givetvis, men definitivt ska vi vara med i racet om playoff.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)