HockeyNews
PLUS

Svaret kring Blomstrand: ”Håller koll på marknaden”

Blomstrand
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 20:44

FacebookXWhatsApp

Succélaget Kalmar uppges jaga Ludwig Blomstrand.
Nu svarar sportchefen Daniel Stolt på ryktet och kommenterar säsongsinledningen.
– Vi har något bra på gång, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Häromdagen kom Barometern med uppgifter om att både Nybro och Kalmar rycker i Ludwig Blomstrand, som blivit arbetsbefriad från sitt avtal med Södertälje. 

Men han är inte mer aktuell än någon annan, menar sportchefen Daniel Stolt. 

– Det är en spelare som jag vet finns tillgänglig. Det är flera klubbar som tittar på honom har jag läst. Sen vet jag inte var Barometern fått sina uppgifter i från, det är som det brukar, hemlighetsmakeri kring sånt där, säger han. 

Han är inte nära?

– Vi håller koll på marknaden och han är en av flera duktiga hockeyspelare. Han finns som ett alternativ absolut. 

Enligt Hockeynews uppgifter tjänar Ludwig Blomstrand 85 000 kronor i månaden på sitt kontrakt i SSK. Pengar som Kalmar knappast kan hosta upp. 

– Det blir ju en förhandling i så fall. Åker man på hela kalaset och hela kontraktslängden? Det är sådana grejer som blir relevanta i en eventuell förhandling för oss, men vi har inte lagt något bud på honom. 

Kalmar har fått en kanonstart på säsongen och är trea i Hockeyallsvenskan med fem vinster och två förluster. Sportchefen är nöjd med inledningen. 

ANNONS

– Vi har gjort en rätt bra säsongsstart, särskilt med tanke på den försäsong vi hade. Jag var rätt så besviken efter försäsongen och var ute och uttalade mig om det, men sen tycker jag att vi har spelat rätt så bra. Vi har något bra på gång spelmässigt, så det ser väl bra ut framåt, säger han. 

Men trots det stänger han alltså inte dörren för fler förstärkningar. 

– Vi har koll på marknaden. Vi gick ju in i säsongen med hopp om något genombrott, men blir det inte så måste vi vara beredda. Vi är fortfarande nya i ligan, men har man inte ambitionen att tävla och bli bättre, då kanske man ska syssla med något annat. Så det är klart att vi har koll. 

En spelare som verkligen stuckit ut under säsongsinledningen är amerikanen Andrew Vanderbeck som är tvåa i poängligan med nio poäng på sju matcher. Daniel Stolt är imponerad över vilka steg han tagit sen i fjol.

– Det är en som sticker ut lite. Jag tror han har fyra eller fem ramträffar utöver det han redan gjort. Han ser faktiskt jävulskt bra ut om jag ska vara ärlig. Han är en spetsspelare i hela ligan i år, säger han. 

Har du fått några intresseförfrågningar från SHL på honom?

– Nej, ingenting. Jag har inte hört någonting på någon än. Det är lite tidigt gissar jag på. Fortsätter han se ut så här om tio omgångar så kanske de hör av sig. Det kommer väl så småningom om han bara fortsätter att tugga på.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln