HockeyNews
PLUS

Källgren: ”Var orolig att det var värre”

Erik Källgren
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 18:45

FacebookXWhatsApp

Han tvingades utgå i mötet mot Växjö förra lördagen.
En vecka senare var Erik Källgren tillbaka med besked och motade 30 skott i segern mot Malmö.
– Jag var orolig att det var värre än vad det var när det inträffade, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Nykomlingen Brynäs studsade tillbaka efter det sena tappet mot Leksand i torsdags. I hemmamötet mot Malmö på lördagen drog man det längsta strået efter förlängning och vann med 2–1 i en tajt och jämn drabbning.

För målvakten Erik Källgren, som var tillbaka mellan stolparna efter sin skada, var det en match med många ansikten.

– En riktigt konstig match. Vi dominerar andra perioden, sen tar de över och det blir en helomvändning där mellan andra och tredje. Jag fick stå och titta mycket i andra och sen kom de ut starkare i tredje, men så klart jätteskönt att vinna en sån här tajt match, säger han till Hockeynews efteråt.

”Jag var orolig att det var värre än det var”

Det var i 3–0 förlusten mot Växjö som Brynäs nye förstemålvakt tvingades utgå efter en märklig situation i samband med Växjös 2–0 mål. Källgren tvingades bryta matchen direkt och gav sig ut i omklädningsrummet utan att ens känna efter.

– Deras back la över en ganska mjuk puck på weakside och jag skulle göra en förflyttning, men så blev det någon konstig rotation som gjorde att det inte kändes speciellt bra på underkroppen.

– Jag kände direkt att jag inte kunde spela med det, så då var det bara att kliva av. Men jag är glad att det känns så pass bra nu, säger han.

Den NHL-meriterade målvakten trodde först att han skulle bli borta en längre tid.

– Jag var orolig att det var värre än vad det var när det inträffade. Men jag hade positiva dagar dagarna efter och då var jag inte särskilt orolig.

Efter vidare undersökningar konstaterades det att allting var lugnt.

– Dels kände jag det själv, men sen gjorde vi några undersökningar för att bekräfta att det inte var något som det inte var problem att träna eller spela matcher på. Min känsla redan dagen efter var att det inte var några större problem, säger han.

Mot Malmö visade Erik Källgren återigen att han är en målvakt att lita på. 27-åringen motade totalt 30 skott och på sina sex matcher har han 92,5 i räddningsprocent. Samtidigt har hans målvaktskollega Ludvig Persson också sett stabil ut när han fått chansen.

Något som ger en trygghet till laget, menar Källgren.

– Det är klockrent. Vi kommer behöva två bra målvakter om vi ska ta mycket poäng i år. Det är skitbra att känna att han kommer in och gör det så bra när han spelar, säger han.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln