HockeyNews
PLUS
ERC Ingolstadt
(14250) Matt Bailey

Sköt upp Mora till SHL – nu återvänder forwarden till Sverige

Matt Bailey var en av många spelare som såg till att Mora kunde ta klivet till SHL när man besegrade Leksand i kvalet. Totalt blev det tre säsonger i Dalarna men i höstas flyttade 29-åringen till Tyskland och Ingolstadt. Nu står det klart att forwarden återvänder till Sverige till nästa säsong – det blir spel i Södertälje.

12 juni 2020
(9318) Matt Bailey

Lämnade Mora i samband med SHL-uttåget – nu är han klar för ny klubb

Matt Bailey lämnade Mora efter att man åkt ur SHL. Idag meddelade den tyska storklubben Ingolstadt att man gjort klart med kanadensaren.  – Jag har sett honom spela i både Nordamerika och Sverige och han kommer passa in bra här med sin spelstil, säger sportdirektören Larry Mitchell. 

22 juli 2019
(1997) Timo Pielmeier

Taktiska dragen mot Tre Kronor

Tyskland fick stryk av Finland i OS-premiären och nu byter man ut mästarmålvakten Danny aus den Birken.Förbundskapten Marco Sturm gör flera förändringar för att försöka skrälla mot Tre Kronor.– När det kommer till skridskoåkning, avvägningar och taktik är de bland de bästa i världen. Vi måste kasta in allt, säger Mannheim-forwarden David Wolf till tyska förbundets hemsida.

16 februari 2018
(982) Niklas Sundblad

"Många är avundsjuka"

ÖREBRO. Niklas Sundblad är ett av de nyare tränarnamnen i SHL de senaste säsongerna. I Tyskland har han varit med om både himmel och helvete. Nu är han i Örebro för att sätta stopp för klubbens egen tränarcirkus och lyfta laget till slutspel efter en ekonomisk kris. – Finansiella problem behöver inte vara någon nackdel, säger Sundblad.

12 november 2017
(912) Tommy Samuelsson

DEL-laget sparkar svenske coachen

Ingolstadt har förlorat sju raka matcher och nu väljer den tyska klubben att agera. På tisdagen kom beskedet att DEL-klubben sparkar sin svenske tränare, Tommy Samuelsson.

7 november 2017
(711) björklöven

KHL-forward till allsvenskan

Björklöven har varit på jakt efter spelarförstärkning – och nu har man hittat rätt. I dag presenterade klubben finländaren Roope Talaja.

22 oktober 2017