HockeyNews
PLUS

Framtiden oklar efter fjärde hjärnskakningen

(3788) Hampus Alexandersson
Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Publicerad: 5 november 2018

FacebookXWhatsApp

Det skulle bli säsongen när han verkligen slog sig in på allvar som en ledande målvakt i Hockeyettan. Istället är framtiden ytterst oviss. Efter sin fjärde hjärnskakning på ungefär ett och ett halvt år vet Hampus Alexandersson inte när eller om han kommer att kunna spela igen.
– Man blir så less på allt, man har jobbat så hårt och så blir det så här, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras i samarbete med Coolbet 

Den unge målvakten kom till Mörrum för att ta nästa steg i sin utveckling, men hann bara komma till spel i tre seriematcher den här säsongen. För en dryg månad sedan fick han ett knä i huvudet på en träning och ådrog sig en hjärnskakning. Hans fjärde på ett och ett halvt år.

– Jag blev inte däckad men kände direkt att nej säg inte att det var en sån smäll. Då vilade jag bara ifall det var en hjärnskakning, efter tio dagars vila fick jag bakslag, berättar han.

Sedan dess har han dragits med symptom och varken kunnat spela eller träna.

– Jag kan inte göra någon fysisk ansträngning, utan måste hålla mig lugn. Gör jag fysiskt ansträngande saker säger kroppen ifrån. Det har inte gått så mycket framåt, jag står ganska still. Jag har varit på samma ruta i ett par veckor.

Efter fyra hjärnskakningar på kort tid är det naturligtvis viktigt att ta det på allvar. Den första inträffade i slutet av februari säsongen 16/17 när Alexandersson vaktade buren i Tranås och efter det har han varit ordentligt otursförföljd.

– Av de 18 senaste månaderna har jag mer eller mindre mått ganska dåligt i fyra, det är tufft, säger han.

– Fokus ligger på att bli helt återställd. Jag ska träffa en neurolog och försöka lägga upp en plan för framtiden. Jag tror det är viktigt att prata med någon som kan det här, en specialist. Hockeyn får man väl ta efter det.

Medan Alexandersson kurerar sig har Tim Hultstrand av och till varit inlånad till Mörrum. När eller om den tilltänkte keepern kan vara tillbaka i spel för laxarna är högst oklart.

– Det är skittråkigt, jag såg verkligen det här som mitt år. Jag har inte riktigt bevisat det jag ville bevisa.

– Det enda målet jag har haft är att komma tillbaka och må som vanligt. Sen får vi ta det därifrån, jag tar inga beslut, det är svårt att säga att jag ska spela.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!