HockeyNews
PLUS

Backlunds spik: Timrå starkare i Norrlandsderbyt

(32209) Svenska spel timrå
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 17 februari 2024

FacebookXWhatsApp

HV71, MoDo, Rögle, Malmö och i viss mån Örebro. Lagen på SHL:s nedre hälft jagar desperat alla poäng de kan få när skillnaden mellan playin och playout är minimal. Extra intrikat blir det således när de två sistnämnda drabbar samman i Redhawks näste. På lördagens Powerplay går spänningen att ta på. Ni hänger väl med?

ANNONS

Spelstopp: 15:14


1. HV71 - Skellefteå 2

Henrik Borgström visar finfin målform. Han var den som sköt HV71 kvar i matchen mot Färjestad med dubbla pytsar och såg till att spräcka “Tjurarnas” målnolla även mot Luleå. I en svängig match visade Johan Lindboms gäng geist inför hemmapubliken. Oskar Stål-Lyrenäs replikerade omedelbart när LHF kvitterade och tre vitala poäng lades till samlingen. Parallellt lyckades Skellefteå till slut knipa extrapinnen i Linköping. Pudas blev tungan på vågen i förlängningen med sitt 3-2-mål i en ryckig match med mycket utvisningar åt bägge håll. Slutspelformen börjar göra sig tillkänna i det gulsvarta lägret och i grunden ska Ohlssons gäng vara snäppet vassare än värdarna. Spikbud till höger!


ANNONS

2. Malmö - Örebro 1

Janne Kuokkanen och Teemu Kivilhalme. Namnen tål att upprepas. Varsitt mål från de finska stjärnorna bidrog till att Malmö tog poäng på sitt besök i Timrå (2-3 efter straffar), men minerna var likväl dystra efter slutsignal. Spelet i numerärt överläge var svagt och ledningen som tappades i slutskedet sved extra mycket med tanke på det prekära tabelläget. Desto gladare var Örebro efter att Jonathan Lekkerimäki visat vad han är kapabel till. När den kollektiva offensiven är vansinnigt trött behövs individuella klassaktioner. Lekkerimäki är en av få i närkingarnas läger som har dessa i sitt register. Det räcker bevisligen inte för att ÖHK ska producera nätrassel kontinuerligt. 1X ska räcka för att rätta grönt i Skåne.


3. Linköping - Luleå X

ANNONS

Fantenberg och Ljungh kvitterade varsin gång och hjälpte Linköping till förlängning mot Skellefteå. Jämfört med tidigare insatser mot topplag var det ett tydligt kliv i rätt riktning för LHC, som jag ofta har varit kritisk mot den senaste tiden. Costmar utgick efter att ha tacklats tufft och missar kommande veckor. Det är ett bredd-tapp som Östman kan hantera. I Luleå tog Juhani Tyrväinen vara på förtroendet på bästa sätt. Två kassar kom från den finländske tvåvägscenterns sticka borta mot HV71. Det hjälpte dock föga när Matteus Ward i kassen hade några tuffa minuter i slutperioden. En sur förlust för “Björnarna”, som med det sagt inte går i ide. En öppen tillställning stundar i Saab Arena där jag är tidigt på plats med rubb och stubb.


4. Leksand - Växjö 1

Det vill sig inte riktigt för Leksand i den uppställda offensiven. Max Véronneau behöver ställa in siktet och Lucas Elvenes är långt ifrån att vara i det stim där han dominerade fullständigt. Med det sagt tvivlar jag inte en sekund på att masarna kan resa sig och stå för en stark avslutning. Hrivík nätade senast och är på gång. “Challe” och “Challe” har oerhört många klasspelare till sitt förfogande och det räcker med att någon träffar rätt. Växjös Emil Larmi kom inte alls upp på samma nivå som i det finländska landslaget. Malte Strömwall tog revansch å Tre Kronors vägnar genom att smälla in ett blixtsnabbt hattrick. Från det lyckades Lakers aldrig hämta sig och tomrummet efter Marcus Sylvegård var påtagligt. Han är redo för comeback här, men när tvåan streckas i hårdaste laget vänder jag andra kinden till. 1X liras.


ANNONS

5. MoDo - Timrå 2

En ny fin insats av Lassi Lehtinen lade grunden för MoDo:s 3-1-vinst i måstematchen mot Oskarshamn. Spelmässigt fanns en hel del övrigt att önska från kampen i allmänhet och de rödgrönas insats i synnerhet. Centersidan håller inte måttet sedan Ruohomaa lämnat och Kyle Topping, ny från Västerås, kommer inte att vara någon frälsare. Timrå har suttit lugnt i båten under transferfönstrets sista dagar. Kapanen har satt truppen sedan länge och heller inte hetsat upp sig när backar dragits med skadeproblem. Med Lyytinen i matchform och Hållander i superslag siktar TIK på att behålla den topp 6-plats de just erövrat. Tvåan är en spik att luta sig mot.


6. Rögle - Färjestad 1

ANNONS

När Rögle ställdes mot Örebro var Simon Ryfors tillbaka efter nästan tre veckor vid sidlinjen till följd av otäcka skärskador i ansiktet. Då dröjde det bara ett fåtal minuter innan profilvärvningen spräckte en personlig torrperiod som sträckte sig hela vägen tillbaka till november. Dessvärre för RBK:s del räckte det inte, och 2-3-förlusten gör tabelläget än mer prekärt. Spelet i “Hajtanken” har darrat på ett okarakteristiskt sätt, men jag är trygg med “Bandyklubbens” grundkapacitet inför hemmafansen. Den innebär att Färjestad absolut inte ska vara någon omöjlig nöt att knäcka. Värmlänningarna stod för en robust defensiv insats mot Leksand och gjorde inga misstag när offensiva tillfällen uppenbarade sig. När streckningen till höger skenar långt bortom alla rimliga gränser är tvåan sista tecken att ansluta till mixen.


7. Oskarshamn - Frölunda 2

Oskarshamn hann med ett par hyggliga försök mot MoDo-målet innan scener som vi sett alltför många gånger upprepade sig. Daniel Brickleys höstlöv till puck letade sig på något vänster förbi en oskymd Marek Langhamer. 0-1. När IKO sedan misslyckades med att ta vara på ett en längre stund i fem-mot-tre blev det uppenbart att inte heller tisdagskvällen var deras. Det är inga dåliga hockeyspelare, men självförtroendet är på havsbotten. Det motsatta gäller i Frölunda, vilket har fört dem hela vägen upp till en fin tredjeplats i tabellen med bud på mer. Men det riskerar också att fälla dem i Be-Ge Hockey Center. Jag misstänker att Rönnberg vilar Lasse. Frasse är inte alls lika stabil. Kombinerat med allmänt högmod innebär det att favorittvåan är i fara. Gardera så långt som möjligt i jakten på utdelning.


ANNONS

8. Mora - Tingsryd X

För andra dagen i följd drabbar dessa aktörer samman i Smidjegrav Arena. Givetvis är det läge att invänta det första mötet mellan dessa två för att se hur exempelvis sjukdomsläget i Mora ser ut. Fem gubbar tvingades kasta in handduken i onsdags mot Almtuna och de som spelade var heller inte särdeles energiska. Tingsryd reser till Dalarna vid god vigör och med slutspelshoppet uppe efter urstarka 4-1 borta mot Löven. Rydén har tagit platsen som tydlig etta mellan stolparna och framåt levererar firma Säll/Olsson på löpande band. Allt över 60 procent till vänster motiverar en helgardering. 


Backlunds dunderspik: Timrå

ANNONS

Med Filip Hållander i superform och en stabil defensiv är Timrå en kraft att räkna med i SHL-toppen. Norrlandsderbyt mot ett MoDo vars spel fortsätter att hacka ska vara en baggis för TIK. Tvåan klarar sig utmärkt allena.


Backlunds skrällbud: Rögle

Ryfors och Abols hade en del intressanta offensiva försök mot Örebro. Det räckte inte hela vägen då, men att skriva av skåningarna med Färjestad på besök i Catena Arena kommer inte på tal. Särskilt inte när högertecknet streckas till månen. 1X är prio.


Klicka här för att följa våra tipsförslag


ANNONS

324 rader

1. HV71 - Skellefteå 2

2. Malmö - Örebro 1x

ANNONS

3. Linköping - Luleå 1x2

4. Leksand - Växjö 1x

5. MoDo - Timrå 2

ANNONS

6. Rögle - Färjestad 1x2

7. Oskarshamn - Frölunda 1x2

8. Mora - Tingsryd 1x2

ANNONS

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

ANNONS

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.