HockeyNews
PLUS

Timrå vinkar av Kapanen: "Lycka till"

Kapanen
Foto: X / Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 19:20

FacebookXWhatsApp

Timrå IK ser inte ut att få tillbaka Oliver Kapanen. Den tänkte förstecentern startar säsongen hos Montreal Canadiens efter en lyckad försäsong hos NHL-klubben, och Timrå önskar nu lycka till i sina sociala medier.

ANNONS

Det har blivit vad många Timrå IK-supportrar befarade. Den tänkte förstecentern, landslagsspelaren Oliver Kapanen, ser ut att ha lyckats ta en plats i Montreal Canadiens inför säsongspremiären.

Montreal möter Toronto natten till fredag och då ser Kapanen ut att vara med.

"Efter ett framgångsrikt NHL-camp står det idag klart att Oliver Kapanen är kvar i Montreal Candadiens NHL-trupp efter den sista gallringen. Vi på Timrå IK önskar honom ett varmt lycka till", skriver klubben på sin hemsida.

– Med det sagt är det här inte klart än, det finns fortfarande en möjlighet att Oliver kommer till Timrå. Jag och Olli (Jokinen, Timråtränaren) har en god dialog och just nu ser vi ingen anledning till att panikvärva något, säger klubben sportchef Kimmo Kapanen.

Hans son slog igenom stort förra säsongen med 34 poäng i grundserien i Liiga, men framförallt i VM där han gjorde sex mål på åtta matcher för Finland.

– Det är kul för Oliver, det är kul för Timrå att en spelare vi tror på får spela i NHL. Vi har fått skit för att vi letar för dåliga spelare, nu har vi hittat en som är bra. Så det här är positivt på många sätt, säger Kimmo Kapanen till Sundsvalls Tidning.

Angående beslutet att inte värva någon ersättare, säger han:

– Vi har spelat bra utan honom och jag pratade med Olli Jokinen för en timme sedan. Vi behöver inte tänka på hur vi ska ersätta honom utan vi får se hur det går när den riktiga NHL-säsongen börjar. De kommer att ge honom chansen och han kommer att få istid, och om han inte får spela tillräckligt mycket kommer de att skicka tillbaka honom till Sverige, säger han till ST.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln