HockeyNews
PLUS

Tränarens ord om Möller: "Förebild"

Bert Möller
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 18:41

FacebookXWhatsApp

Oscar Möller tvingas avsluta spelarkarriären. En av alla som hyllar honom är hans tidigare tränare i Skellefteå, Bert Robertsson.

– Han vågar visa sig sårbar och tar rätt beslut i det här läget, säger han.

ANNONS

Oscar Möller avslutar spelarkarriären. Hyllningarna är många till en av SHL:s främsta spelare under 2000-talet, och hans tidigare tränare Bert Robertsson är en av dem som pratar sig varm om 35-åringen som vann två SM-guld med Skellefteå, bland annat. 

– Jag känner Oscar. Han är stark på många sätt. Han vågar visa sig sårbar och tar rätt beslut i det här läget, säger Bert Robertsson, nu assisterande tränare för Malmö, till TV4 inför måndagskvällens match där Malmö möter Linköping.

– Han är en förebild för oss alla i vår hockeyvärld, som är ganska tuff och krävande. Han visar att han prioriterar familjen och sitt välmående just nu. Med det sagt är han inte illojal utan verkligen lojal, i att han kan inte utföra sitt jobb på det sätt han önskar, säger Bert, som fanns med i ledarstaben vid båda Skellefteås SM-guld 2013 och 2014 när Oscar Möller spelade en stor roll.

– Tråkigt i sig han inte finns med oss på det sättet längre, för han är en fröjd att se i hockeyrinken och en härlig människa att ha omkring sig, fortsätter Bert.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln