HockeyNews
PLUS

Backlund: Utvilade Rögle tar stort kliv mot slutspel

(32141) Rögle trippeln
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Torsdagens SHL-utbud är omöjligt att anmärka på. Full omgång med idel rafflande tillställningar finns att se fram emot. Jag har värkt ihop en trippel där framgångar för Rögle, Skellefteå och Malmö summeras till ett läckert odds en bit över åtta gånger degen. Ni hänger väl med?

ANNONS

Spelstopp: 18:59


Rögle - Örebro: Hemmaseger @ 2,02


Den som beger sig till Catena Arena eller slår på televisionen i hopp om att få se ett målkalas och rörliga frejdiga offensiver har kommit helt fel. Lagen har gjort färst och näst färst mål i ligan, färre än usla Oskarshamn. För Rögles det har det inte alltid sett ut så. Stjärnorna må ha underpresterat även med Cam Abbott i båset, men med Roger Hansson och company har leveransen varit närmast obefintligt. I utbyte sitter försvaret, något som även topplag fått befara.

ANNONS

Örebro sitter i samma sits. Tränarbytet har tightat till defensiven ytterligare, men inte löst det verkliga problemet. Jonathan Lekkerimäki var den enda som sköt skarpt senast mot MoDo. Det räckte inte till några poäng då närkingarna dessförinnan sjabblat med puck vid dubbla tillfällen. Ett tydligt spelövertag hjälpte därmed föga och ÖHK inkasserade ännu ett tufft nederlag (1-2)


Gästernas nye transatlant Danick Martel fanns att tillgå senast, men nyttjades oerhört sparsamt. Själv var han minst sagt frustrerad efteråt. Det är såklart bra och naturligt att vilja spela, men att ifrågasätta tränaren på det sättet efter en match från varningsklockorna att ringa. I min bok är det två relativt jämbördiga gäng som gör upp i “Hajtanken”. Skånsk is har stor betydelse och till priser norr om dubbeldegen klickar jag den raka ettan!


Spel: Hemmaseger @ 2,02

ANNONS

Tävling: SHL

Plats: Catena Arena

Tid: 19:00

ANNONS

TV: TV4 Sportkanalen, TV4 Play


Linköping - Skellefteå: Skellefteå ML @ 1,84


Det fanns absolut positiva saker för Linköping att bära med sig från 5-3-segern mot Oskarshamn. Tre poäng, en explosiv inledning och ett förlösande mål från Linus Hultström som famlat i mörkret efter formen. Men långt ifrån allt var frid och fröjd. i 4-0-ledning blev östgötarna bekväma på ett sätt som det ganska bristfälliga spelet inte backade upp. Marginalen krympte hela vägen till en puck innan Markus Ljungh satte pricken över i:et i tom bur. Det håller inte alls när motståndet är skarpare.


ANNONS

Skellefteås insats mot Leksand kommer sannerligen inte att rullas som säsongen bästa. Däremot var sättet som Robban Ohlssons gäng reste sig efter att ha hamnat i tidigt underläge oerhört imponerande. 0-1 kom efter blott 14 sekunder och därefter var det de svartgula som dominerade den inledande ronden. Utdelningen lät inte vänta på sig, drygt tio minuter senare hade de kommandot och Gustaf Lindvalls fina parader såg till att 2-1 stod sig hela vägen in i kaklet.


Senast dessa två drabbade samman var i en märklig historia i Västerbotten, där SAIK spenderade långa stunder i numerärt överläge och delvis på grund av det dominerade matchbilden fullständigt (7-1). Samma utskåpning ligger knappast i korten i “Saaben”, men gästerna ska vara klassen bättre och ses med ypperliga möjligheter att tysta hemmapubliken. Skellefteå moneyline till 1,84 känns riktigt fint. 


Spel: Skellefteå ML @ 1,84

Tävling: SHL

Plats: Saab Arena

Tid: 19:00

TV: TV4 Sport Live 3, TV4 Play


Timrå - Malmö: Malmö +0,5 @ 2,21


Timrås powerplay-torka är ett minne blott. Efter en dryg månad utan nätrassel i spelformen etablerades rejält tryck i Frölundas zon innan Filip Hållander till slut hittade maskorna. Det var början på vad som länge såg ut att bli en glädjens kväll i Scandinavium för TIK, men händelseförloppet skulle komma att ta en sen vändning. Göteborgarna reducerade, kvitterade med nio sekunder kvar och vann sedermera efter straffar. Surt, sa räven.


Det fanns en stark optimism i Malmö-lägret inför Norrlands-trippens begynnelse mot Luleå. Att det skulle bli tufft var samtliga införstådda med, men spelet har blommat och såväl Kuokkanen som Kivihalme var tillbaka i spel. Duon visade ingen större ringrost och stod för 1-2-reduceringen som ingöt mod i Redhawks. Åtskilliga möjligheter i fem-mot-fyra vaskades och till slut vägde MIK för lätt (2-5). Ändå fanns mycket positivt för Tomas Kollars gäng att ta med sig från Norrbotten på resan vidare mot Ångermanland. 


Tidigare under säsongen har vi under flera tillfällen sett hur värdarna haft svårt att ta sig ur negativa mönster. Skulle Ante Karlsson börja mixtra med kedjorna igen är det upplagt för en repris. Att backsidan är fulltalig hjälper med stabiliteten. Risken för en ny lavett är ändå påtaglig mot en potent utmanare. Malmö +0,5 rättas grönt vid likaläge eller bättre efter ordinarie tid. Till 2,21 är det en utmärkt krydda som rundar av trippeln!


Spel: Malmö +0,5 @ 2,21

Tävling: SHL

Plats: SCA Arena

Tid: 19:00

TV: TV4 Sport Live 2, TV4 Play


Trippeln


Rögle - Örebro: Hemmaseger @ 2,02

Linköping - Skellefteå: Skellefteå ML @ 1,84

Timrå - Malmö: Malmö +0,5 @ 2,21


Totalt odds: 8,21


Klicka här för att följa våra tipsförslag



Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.



I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.