HockeyNews
PLUS

Joel Persson om Larmi: "Frustrerande att möta"

(32062) Larmi Joel Persson
Bildbyrån/Mattias Ek, Hockeynews
ANNONS

Publicerad: 11 februari 2024

FacebookXWhatsApp

KARLSTAD. Emil Larmi stoppade Tre Kronor och kommer formtoppad tillbaka till Växjö för en jakt på ett nytt SM-guld. Växjökamraten Joel Persson hade tre skott på Larmi utan att få in pucken.

ANNONS

Växjös finländske landslagsmålvakt Emil Larmi tog 35 av 36 skott och såg till att Finlands två mål räckte till en 2–1-vinst mot Tre Kronor i Karlstad.

Växjökamraten Joel Persson både log och suckade efteråt i Löfbergs Arena.

– Det är väl lite att lyfta på hatten. Samtidigt jag har sett honom så här bra innan så jag vet att han har det i sig. Oerhört skönt att ha den känslan och spela med en målvakt som är så. (Marcus) Högberg är också bra idag, men han utsetts inte för olika mycket, säger Persson till Hockeynews.

ANNONS

LHC-målvakten Högberg räddade elva av 13 puckar.

– Larmi stod på huvudet för oss, som han gjorde idag, ett par gånger i slutspelet förra året. Lika frustrerande som det är att möta, lika skönt är det att ha det med sig, konstaterar Joel Persson.

Osby-fostrade Persson har varit med och vunnit Växjös tre senaste SM-guld och alltså förra året med Emil Larmi bakom sig.

ANNONS

Är det det som gör er till favoriter till SM-guldet nu när det börjar närma sig?

– Ah, jag tycker det är oerhört många bra lag. Det lag som hittar en formtopp med en bra målvakt… Det blir farligt i slutspelet. Ska du vinna måste du ha en bra målvakt. Så är det. Jag vill inte lägga nån press på honom eller så. Det är ofta ett samspel mellan försvarsspel och målvakt som ska klicka. Det är långt dit men jag vet hur bra Emil Larmi kan vara och han visade det verkligen idag.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

ANNONS

Joel Persson, som är lagkapten i Växjö, fick spela två av de tre matcherna i Beijer Hockey Games, men vilades från en match av förbundskapten Sam Hallam.

– Det är klart, när man är här vill man spela alla tre, samtidigt är det bara att kolla på laguppställningen vilka skickliga hockeyspelare det är på backsidan och på forwardssidan. Det blir lite att man får turas om. Ibland får man spela alla tre och ibland kanske man får spela två. Man accepterar det man får, och är glad för det man får. Som sagt jag skulle inte vilja vara i tränarens sits heller och behöva välja. Man får ha lite förståelse för den biten också, säger Persson diplomatiskt.

LÄS MEREk: Larmi visade Hallams brist och Växjös guldläge

ANNONS

Joel Persson var med i Tre Kronor hela vägen till VM i Tammerfors förra våren, men fick ingen plats i laget och skickades hem till Sverige.

Surt?

– Ja, det ska jag inte sticka under stol med. Det är klart att det var det. Samtidigt är det ingenting man kan älta och grubbla över. Det är bara att släppa. Det är en ny säsong och nya förutsättningar och allt sånt där. Det är klart att man var besviken, säger toppbacken ärligt.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln