HockeyNews
PLUS

Backlund: Schweiz kan skrälla mot Tre Kronor

(32020) PP Schweiz
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 10 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Tre Kronors fortsättning av Euro Hockey Tour frontar lördagens Powerplay. På en actionpackad kupong ingår även hockeyallsvensk dramatik från Liljas Arena och ett koppel av spännande strider från sanslöst jämna AllEttan Norra. Bland annat lirar stackars Vallentuna lirar sin tredje match på lika många dagar. Nu blir det åka av!

ANNONS

Spelstopp: 15:59


1. Sverige - Schweiz X

Beijer Hockey Games inleddes på bästa tänkbara sätt för Sam Hallam och Tre Kronor. Marcus Högberg överlistades tidigt av tjeckerna, men de blågula grabbarna stressade inte upp sig. Metodiskt tog de över matchen allt eftersom och 4-1 är siffror som beskriver matchen väl. På pappret ska Schweiz vara ett lättare motstånd, men minsta tecken på underskattning kommer att straffas hårt. Klockmakarna från Alperna har ingen trupp som får hemmalirarnas knän att darra. En övertygande insats mot Finland, förlusten till trots, gör Fischers landslag omöjligt att skriva av med extremt vänsterviktade streck. Se upp, Sverige!


ANNONS

2. Nybro - Västerås 1

Filip Eriksson och hans lekkamrater hade en sämre dag på jobbet mot Västervik. Då föll Nybro tungt (3-4) och revanschlustan var enorm när Vikings återvände hem till Liljas Arena för onsdagens kamp mot Mora. 6-1 var siffror i överkant och succélånet Eriksson fortsätter att vara sanslöst produktiv. Västerås kämpar i motvind. Halonens eventuella skadefrånvaro kom oerhört olägligt i samma veva som VIK tappat greppet om slutspelsplatsen. Det återstår att se om den finska burväktaren hinner tillbaka till en eller flera av helgens matcher, eller om han tvingas vila. Ettan agerar utgångspunkt. Med tanke på att även smålänningarna har en del bekymmer på målvaktssidan är tvåan en lämplig följeslagare.


3. Mora - Östersund X

ANNONS

Sju pinnar skiljer Mora från närmaste lag utanför topp-sex. De senaste matchernas formdipp ska därmed inte behöva kosta masarna någon tabellplacering, men det gäller att Daniel Hermansson i båset får bukt med problemen. MIK erbjöds flera fina pp-möjligheter i försöket att hämta upp det tidiga underläget mot Nybro. Istället small det gång efter annan bakom Zetterquist i kassen. I Östersunds dito står Andreas Ljunggren, som gjort det bra och varit den stora anledningen till att jämtarna plockat lite pinnar här och var. Nu ställs han mot sin gamla arbetsgivare och sin bror, Daniel. Motivationen sprutar ur öronen. Liksom i hemmalaget saknar ÖIK en norsk duo som är i väg med landslaget, däremot finns möjlighet att Öhrn kan vara fit-for-fight. Alla tecken och skrälljobb blir mitt val.


4. Brynäs - Almtuna 2

Jared Coreau är klar för Brynäs och därmed är målvaktsituationen åtgärdad. En del pappersarbete och en del träning återstår innan kanadicken blir spelklar. Då har gästrikarna valt att låna in Filip Lindblad, som lär vakta kassen i någon av helgens matcher. Vem som än står mellan BIF–stolparna är jag inte villig att spika av den etta som väntas skjuta i höjden procentuellt. Almtuna-lirarna har hjälpts åt att fylla tomrummet efter Ragnarsson och Harlestam, och det förtjänstfullt. William Erikssons sena kvittering gav en moralstärkande pinne mot Björklöven och jag ser det inte som osannolikt att AIS förstör festen även i Monitor ERP Arena. Rulla ut heltäckningsmattan och jobba in skrällen!


ANNONS

5. Hudiksvall - Lindlöven 1

I torsdags flaggade jag för att Hudiksvall kunde få svårt att bryta igenom ett välorganiserat Vallentuna. Så blev inte alls fallet. Motståndet var oerhört blekt och Hudik Hockey släppte aldrig taget, utan fortsatte mala på även när saken var biff. Siffrorna rann iväg till hela 8-1 och Algemans armé visade upp en mäktig offensiv bredd som Lindlöven väntas få stora problem att hantera. Jonathan Frykholm i buren håller Lindesbergs-laget flytande i toppen av tabellen, om än på lånad tid. 0-1 mot Sundsvall var smickrande siffror och 2-0-segern mot Piteå innehöll ingenting som värdarna behöver frukta. Jag spikar ettan med god känsla i kropp och knopp.


6. Sundsvall - Väsby X

ANNONS

Två lag som stått för tydliga uppryckningar på sistone drabbar samman i Brandcode Center. Sundsvall är en tuff nöt att knäcka på hemmaisen med sin starka organisation och förstklassiga keeper. Det fick Lindlöven befara häromsistens (1-0) och mycket pekar på att även Vallentuna får sig en släng av medelpadingarnas slev under fredagen. Väsby bytte tränare, plockade in några toppgubbar på Ettan-nivå och ser hux flux ut som en het kandidat till uppflyttning. Wassenius och Barklund gjorde inte bort sig i HA och väntas ösa in poäng. Men kanske inte i denna tighta tillställning. Jag har svårt att välja sida och väljer således att fylla hela brädet.


7. Piteå - Vallentuna 1

Efter en urstark inledning på AllEttan Norra har frågetecken väckts för Piteås offensiv. Det har egentligen varit på tapeten sedan i somras när flera poängmaskiner valde att tacka för sig, men PHC har fram till för några matcher sedan löst det oväntat bra. 0-1 mot Hudiksvall är sådant som händer. 0-2 mot Lindlöven är en desto större missräkning. För Vallentunas del är spelschemat extremt komprimerat. Tre matcher på tre dagar kommer givetvis att få sportsliga följder, men antagligen var det nödvändigt sett till de höga resekostnaderna. 1-8 mot Hudiksvall var en väckarklocka och jag tror inte att vi får se samma genomklappning från en defensiv som annars tillhört seriens starkaste. Det lågt streckade krysset får gärna ta rygg på utgångsettan.


ANNONS

8. Boden - Hanviken 1

Boden i HIVE Arena är en mardrömsmatch för de allra flesta lag, inte minst för de som lirat i den östra höstserien. Herr Fagervall vid rodret har på pappret ett mycket potent material till sitt förfogande och ambitionen är tveklöst att vara med och hugga om en topp-två-placering. Hanviken är mer nöjda med att ta sig till slutspel med så gynnsam seedning som möjligt. 4-1 mot Vallentuna var ett defensivt styrkebesked, men jag har svårt att se hur de unga Tyresö-grabbarna ska ha någonting att hämta i försvarsstaden i Norrbotten. Högst trolig etta.


Backlunds dunderspik: Boden

ANNONS

Felix Dahlroths sanslösa slägga och en extrem defensiv disciplin är de två ingredienserna som krävs i Bodens segerrecept. Hanviken är taktiskt skickliga och ligger bra i positionerna, men ska helt sonika väga för lätt i HIVE Arena


Backlunds skrällbud: Schweiz

Maximal koncentration är ett måste om Tre Kronor ska leva upp till de högt ställda förväntningarna mot Schweiz. Motståndarna saknar idel profiler, men visade stor motståndskraft mot finnarna. Hallams gäng kan inte gå på tvåans växel.

ANNONS

324 rader

1. Sverige - Schweiz 1x2

2. Nybro - Västerås 12

ANNONS

3. Mora - Östersund 1x2

4. Brynäs - Almtuna 1x2

5. Hudiksvall - Lindlöven 1

ANNONS

6. Sundsvall - Väsby 1x2

7. Piteå - Vallentuna 1x

8. Boden - Hanviken 1

ANNONS

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

ANNONS

Ring Stödlinjen: 020-819100

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.