HockeyNews
PLUS

Lekkerimäki får chansen bredvid stjärnan

Elias/Lekkeri
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 07:14

FacebookXWhatsApp

Har vi en ny svensk superduo på gång? Ja, kanske. Vancouvers Jonathan Lekkerimäki ser ut att få inleda försäsongen bredvid Elias Pettersson.

ANNONS

Jonathan Lekkerimäki har tagit nästa steg i karriären och flyttat till Nordamerika efter en framgångsrik säsong i Örebro. Den 20-årige forwarden siktar nu på att slå sig in i Vancouver Canucks inför den kommande NHL-säsongen.

Under veckan drar lagets träningsläger igång och Lekkerimäki ser ut att få en drömchans. Forwardstalangen har nämligen placerats i en spännande kedja tillsammans med landsmannen Elias Pettersson och nyförvärvet Jake DeBrusk.

Förra säsongen stod Lekkerimäki för 19 mål och 31 poäng på 46 SHL-matcher, och i JVM glänste han med sju mål och tio poäng på sju matcher, vilket gav honom utmärkelsen som turneringens mest värdefulla spelare. Han belönades även med EliteProspects Award som SHL bästa junior.

Elias Pettersson var i sin tur NHL tredje bästa svenska poängplockare förra säsongen med 89 poäng på 82 matcher. Året innan noterades han för imponerande 102 poäng på 80 matcher, vilket gjorde honom till den poängbästa svensken i ligan.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln