HockeyNews
PLUS

Erikssons pöbel-konflikt med fansen: "Tar tillbaka"

(31451) Niklas Eriksson Banderoll
Bildbyrån / skärmdump X
ANNONS

Publicerad: 17 januari 2024

FacebookXWhatsApp

Niklas Eriksson kallade supportrarna bakom banderollerna mot övriga ledningen för “pöbeln”. Det tar den nygamle Örebrotränaren nu tillbaka. 
– Olyckligt, säger han till NA.


ANNONS

Supportrars banderoller har fått uppmärksamhet i vinter. Bland annat utreds Luleås mot Mario Kempe som är anmäld till förbundet. ”Som en h-ra suger du ut pengar – och bespottar vårt emblem – må dina knän förevigt ge dig problem. Mario Kempe persona non grata” 

Dagarna innan Örebro sparkade tränaren Johan Hedberg riktade supportrar i Örebro två banderoller mot ledningen. 

Dels mot Johan Hedberg: ”Dags att agera – skicka hem JH till Tegera”. 

Samt mot Stefan Bengtzén, General Manager: ”Du uppfyller ej kraven, låt karriären gå i graven. Avgå Bengtzén.” 

Expressen kommenterade Niklas Eriksson banderollerna när han fock uppdraget som tränare igen:. 

– För det första är det jäkligt olyckligt att man uttrycker sina känslor på det sättet. Det ligger i tiden att agera så, för jag ser det hos andra klubbar också. Jag tar otroligt stort avstånd från den typen av aktioner. Idrott ska vara fint och känslor, men det ska vara på rätt sätt. Det här är personliga påhopp. Det har ingenting med idrott att göra, det är pöbeln som håller på med sånt, sa Eriksson, och fortsatte: 

– Det känns inte alls bra att Örebros supportrar håller på så. Jag kan förstå att man har samma känslor och det uttrycks till höger och vänster, men att gå så här långt med banderoller efter bortamatcher, nej, det gör inte riktiga supportrar. De stöttar inte sitt lag på det sättet. 

Nu har  supportergruppen NVC Tifo svarat med ett öppet brev där de bland annat kritiserade Erikssons uttalande: ”Banderollerna har ifrågasatt huruvida dessa personer är lämpliga i den yrkesroll de besitter. Att detta skulle missförstås som personliga påhopp är chockerande”. Samt: ”Att få dessa anklagelser kastade i ansiktet känns som ett hugg i ryggen”. 

Max Larsson i NVC Tifo säger till NA

– Att Niklas hoppar på oss som individer och kallar oss för pöbel … Det är ett extremt konstigt ordval från hans sida. Han har vårt fulla förtroende som tränare, vi vet vad han är kapabel till, men att han går ut och kallar oss för pöbel känns jättekonstigt. Vi är en grupp som tar tid och pengar från våra familjer för att ligga och mål tifon långt in på nätterna och ordna flaggor och laga trummor, och som hyr minibussar för att åka på bortamatcher och följa laget. Vi var ända uppe i Skellefteå. Och så får man det här kastat i ansiktet. Alla kan säga fel eller välja fel ord, eller så kanske han inte vet vad ”pöbel” betyder. Men då tycker jag att han kunde gå ut och förklara vad han menade i efterhand. 

Niklas Eriksson, när NA når honom om supportrarnas kritik: 

– Rent generellt har jag ganska svårt för att samhället har blivit en populistisk arena där man bara kan vräka ur sig saker. Man kan tycka vad man vill om människor, men det är ändå människor där i grund och botten. Jag tycker som jag sa tidigare. Sen att jag uttryckte mig och sa ”pöbeln”, det ar olyckligt och det vill jag ta tillbaka, säger Eriksson.

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews


Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.