Publicerad: 17 december 2023

Det har varit Brynäs och Björklöven som bytt av varandra på förstaplatsen i tabellen i Hockeyallsvenskan den här säsongen, men nu har ett tredje lag presenterat sig som serieledare.
Det efter att Södertälje manglat Almtuna på hemmaplan.

ANNONS

Efter en mållös förstaperiod i Scaniarinken var även den andra perioden länge mållös mellan Södertälje och Almtuna, där hemmalaget även tvingades till en timeout efter drygt nio minuters spel vid ställning 0–0, efter att gästerna varit det drivande laget i matchen.

Men kort senare bröts likaläget. Bara 35 sekunder efter timeouten kunde Stelio Mattheos nämligen skicka in 1–0 för SSK och därefter rasslade det på i god takt för hemmalaget.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

ANNONS

Innan andra perioden var över hade man hittat rätt ytterligare tre gånger för dra ifrån till 4–0, och om gästerna hade något som helst hopp om en comeback i matchen så punkterades de när Viktor Liljegren gjorde 5–0 bara dryga minuten in i period tre.

Ett mål som blev matchens sista och efter 5–0, där Claes Endre motat alla 24 skott han fått emot sig seglade SSK upp i tabelledning, tack vare bättre målskillnad än Brynäs då båda lagen har 50 inspelade poäng. Värt att notera är att SSK har spelat två matcher fler än Brynäs.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.