HockeyNews
PLUS

Legendaren om ”Lövens” problem: ”Tungan på vågen”

(30708) John Slettvoll split med Joona Voutilainen
Bildbyrån

Publicerad: 16 december 2023

FacebookXWhatsApp
Björklöven får det inte riktigt att stämma.
Tränarlegendaren John Slettvoll har ingen mirakellösning – men han är övertygad om att en bra defensiv leder till ett ökat självförtroende.
– Jag skulle försöka få ihop det bakåt först och främst så man får den här tryggheten, säger Slettvoll till Hockeynews.
Trots att de dominerade gårdagens hemmamatch mot Karlskoga så åkte Björklöven på en bitter 2–1-förlust till slut. Deras sjätte nederlag på den nio senaste försöken.

John Slettvoll, som har en gedigen historia i föreningen som både spelare och tränare, lider med sitt lag.

– Vi får hoppas att det vänder. Det är en väldigt jämn serie, det behövs inte mycket för att resultaten ska bli svagare än vad kanske laget har förmåga att prestera. Har man en halvdålig dag i den här serien så förlorar man, säger Slettvoll som tror att lagets bitvis svaga defensiv är en av anledningarna till att det går dåligt.

– De har haft lite skador på backsidan och det har varit struligt för (Joona) Voutilainen som varit sjuk länge. Han är ju klar etta men han har spelat så lite. När han spelade så har han varit tungan på vågen många gånger och vi vet ju hur mycket en bra målvakt betyder, säger Slettvoll och fortsätter:

– (Melker) Thelin är ingen dålig målvakt men han kanske inte gör de här extraräddningarna som Voutilainen gör och då kan det bli sämre resultat och det leder i sin tur till att man tappar självförtroendet. Det är svårt att skapa trygghet om det läcker bakåt, det behöver inte bara vara målvaktens ansvar, det hör ju ihop med både backar och forwards defensiva arbete.

Han föreslår även att alla, både ledare och tränare, borde sätta sig ner och ta ett rejält snack så alla får lufta sina åsikter.

– De viktiga matcherna avgörs inte i armar och ben, de avgörs i huvudena. Nu är det visserligen serielunk men man kanske behöver resonera igenom vad alla tycker helt öppet, varje spelares åsikt är väldigt viktig enligt mitt sätt att se på saker och ting.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!