HockeyNews
PLUS

SSK-stjärnan bröt långa torkan med känslosamt mål

(30463) Sebastian Dyk
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 6 december 2023

FacebookXWhatsApp

Två månader hade gått sedan Sebastian Dyk senast gjorde mål.
Mot AIK slog SSK-stjärnan till, och hedrade en bortgången familjemedlem.
– Robin var en fantastisk kille som lämnade oss för tidigt, det är alltid sorgligt, säger Dyk i TV4

ANNONS

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

I både den första och den andra perioden var det Södertälje som var det klart bättre laget på Hovets is, vilket syntes både i skottstatistiken där man ledde med 26–11 men också på resultattavlan där det var 3–1 i gästernas favör.

SSK gjorde också 4–1 när Stelio Mattheos fick öppet mål efter sju och en halv minut. Därefter stod AIK för en rejäl push och kunde reducera två gånger om, den andra gången med knappt sju minuter kvar att spela då Zion Nybeck hittade rätt.

ANNONS

Målet gjorde att det fanns rejäl kontakt, och AIK gick för ett kvitteringsmål.

Med två och en halv minut kvar att spela satsade AIK allt på ett sista kort och tog ut målvakten, något som slutade med att Sebastian Dyk kunde göra sitt första mål på två månader efter 17 raka matcher utan mål när han rakade in 5–3 för SSK.

– Det är alltid skönt, det har varit tufft och det är inget att ljuga om och det får det vara ibland. Det var en skada på försäsongen, jag har gnuggat på och kört hundra procent varje dag och nu den här veckan gick min sambos bror bort oväntat, det är motgångar man får ta men man blir starkare utav det, säger Dyk i TV4.

ANNONS

William Wiå flippade sedan in matchens sista mål dryga minuten senare och Södertäljes galna form fortsätter där med, då kvällens seger var den nionde på de tio senaste matcherna.

– Jättebra seger, en jättebra laginsats. Vi gör det lite för spännande i slutet igen, men vi reder ut det, så det var fantastiskt skönt att vinna, säger Dyk

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln