HockeyNews
PLUS

Lättirriterat i Djurgården? "Jag tror det"

Rasmus Bengtsson
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 10:53

FacebookXWhatsApp

Rasmus Bengtsson har följt med Oskarshamn ner till Hockeyallsvenskan för att få revansch.
Han ser fram emot att möta sitt tidigare lag Djurgården i en fullsatt hemmahall.
– Bästa möjliga öppning, säger Bengtsson till Hockeynews.

ANNONS

Oskarshamn rasade ur SHL efter fem säsonger efter kvalförlust mot HV71. Mycket är utbytt och det blir en omstart för IKO.
Björn Karsson är ny huvudtränare efter Martin Filander som drog till Schweiz. – Det är så klart att det var jäkligt tufft förra året. Det var det. Jag tyckte ändå vi hade en rättså bra grupp socialt, men vi fick inte ut max av nån egentligen. Sedan vad det kan bero på har man väl diskuterat i oändlighet, om det är tränare eller vi spelare eller en mix av allt. Jag tror på mixen, säger backen och lagkaptenen Rasmus Bengtsson till Hockeynews.

Åkte ur SHL med DIF

Den 31-årige skåningen spelade i Djurgården när Stockholmslaget åkte ur SHL 2022. Men den här gången är han kvar i laget som degraderades.
– Skön revanschlusta känner jag i alla fall. Det ska bli kul att vara tillbaka i allsvenskan på nåt sätt. Jag tycker att så som sista året blev man lite negativ kring allt på SHL. Nu kanske man drar det lite stort. Det är inte deras fel att vi kom sist, men det blev negativt, alla tankar. Så det ska bli kul att vara tillbaka här. En häftig resa med det här gänget, säger Bengtsson.
Be-Ge Hockey Center blir utsålt och en bit över 3 000 åskådare i en tajt och slamrig hall.
– Förra veckan hörde jag att det var helt fullt. Så det ska bli roligt. Bästa möjliga öppning.

ANNONS

"Tryck i ladan"

– Det kommer att vara tryck i ladan. Jag tror att de är vana vid högt tryck i sin arena också så det kommer att bli åka av.
Oskarshamn besegrade SM-finalisterna Rögle med 3–0 i genrepet inför allsvenska starten och smålänningarna har lagt mycket tid på att skapa en tät och trygg defensiv.
– Vi har mött rätt mycket SHL-lag och spelat rätt så jämnt så jag tror att det kanske blir en liknande spelstil mot framför allt Djurgården. Kontra vissa andra lag i serien så tror jag att det blir mer ”vuxenhockey”. Det tror jag man kan säga lite om Djurgårdens lagbygge också. Lite högre medelålder. Jag tror på en sån match. Men det kan också bli en ut-och-köra-match om alla är lite övertaggade, säger Rasmus Bengtsson.

Ska behålla lugnet

Djurgården har också bytt ut i princip hela laget sedan raset ur SHL, men Rasmus Bengtsson har kontakt med en av spelarna.
– Jag har pratat lite med Rensfeldt men det har inte varit så mycket hockeysnack.

Vad blir nyckeln för er i premiären?
– Hålla lugnet.

Och kanske få Djurgården ur balans?
– Jag tror inte att det krävs så mycket...

Lättirriterade?
– Hehe, ja jag tror det. Känslor är bra till en viss gräns. Nånstans gäller det att hålla sig kall men ändå ha det där lite utanpå, säger Rasmus Bengtsson.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln