HockeyNews
PLUS

"Gör ont att läsa" – kritiken mot Bäckmans tröja i taket

(29851) lasu splitt
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 9 november 2023

FacebookXWhatsApp
Christian Bäckmans tröja ska hissas upp i taket i Scandinavium.
Det har föranlett viss kritik på sina håll bland Frölundasupportrar – som jämfört med andra legendarer.
Nu går Frölundas Nicklas Lasu ut till försvar.

ANNONS

Totalt spelade Christian Bäckman 581 matcher och noterades för 193 poäng i Frölundatröjan. Han vann SM-guld och ska nu få sin tröja med nummer 5 hissad.

Där gör han sällskap med 13 Lars-Eric Lundvall, 14 Ronald ”Sura-Pelle” Pettersson, 19 Jörgen Pettersson, 29 Stefan Larsson, 14 Patrik Carnbäck, 23 Ronnie Sundin, 24 Niklas Andersson

För 
Göteborgs-Posten berättade han om den stora äran: 

– Det här är inget man går och tänker på till vardags direkt. Det är väldigt speciellt och det är ju en uppskattning över att man gjort något bra. Det är en imponerande skara som redan finns där. Jag är även mer stolt över min karriär idag när jag fått lite distans än när man precis hade slutat. Jag fick ändå vara med om mycket och vinna en hel del och även vinna med Frölunda, säger han 

Men på sociala medier har inte alla Frölundasupportrar varit överens om valet. 

Alltifrån att Christian Bäckman och Magnus Kahnberg avtackades samtidigt, men bara Bäckman får tröjan i taket – till att Anders Broström inte fick sin. 

Det har nu fått Christian Bäckman att agera. 

”Jag har sett alla kommentarer om Bäckis och det gör ont i mig att läsa. Ovärdigt för honom. Joel och Bäckis är två av dom spelarna som har betytt mest för mig personligen. Utöver hans meriter lever hans ledaregenskaper fortfarande kvar i vårt omklädningsrum. Så snälla alla fans. Sluta jämföra alla stora spelare vi har haft i klubben. Alla har varit viktiga för våran förening. Klart 5:an ska upp i taket”.

För 
GP utvecklar Lasu: 

– Jag tycker det är otroligt tråkigt att det läggs fokus på helt fel saker. Vi har chansen att hylla en av våra största spelare. Så sitter man och tittar på kommentarerna som skrivs och tycker det blir helt fel. Vi har haft otroligt många bra och stora spelare som gjort den här klubben till vad den är idag. Jag förstår inte logiken i att vrida och vända på att detta är något dåligt. 

Lasu säger att det kändes viktigt att gå ut och försvara Bäckman: 

– När jag kom upp var han där. Det var en tid i Frölunda där det ändå inte pratades om att vi skulle gå för SM-guld och det var ostadigt i föreningen. Han var där då och var en av de stora ledarna ihop med Joel (Lundqvist). Vad han har gjort för generationer efter honom... jag tycker bara det blivit helt fel fokus. Vi har chansen att hylla en som betytt väldigt mycket för föreningen. Han förtjänar att känna en oerhörd stolthet och jag hoppas att han får uppleva det.




Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln