HockeyNews
PLUS

Historiskt mål för Zibanejad: "Satt riktigt bra"

(29658) Mika Zibanejad
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 31 oktober 2023

FacebookXWhatsApp

Mika Zibanejad blev matchvinnare för Rangers i förlängningen mot Winnipeg.
Hans sjunde förlängningsmål för Rangers gör honom nu historisk.
– Bara att få vinna matchen var härligt, säger han till NHL.com.

ANNONS
Brian Leetch, Butch Keeling och Cecil Dilon har länge toppat listan över flest övertidsmål för New York Rangers då trion alla mäktade med sju stycken sådana under sin tid i klubben. Nu har de alltså fått sällskap.

För när Mika Zibanejad hittade rätt med ett direktskott från den vänstra tekningscirkeln när 25 sekunder återstod av fjärde perioden mot Winnipeg så innebar det att han nu också står på sju förlängningsmål i Rangerströjan.

Målet, som innebar 3–2, var svenskens andra för säsongen och totalt nionde poäng på lika många matcher.

– Bara att få vinna matchen var härligt. Det här var sista matchen på en roadtrip, alla vill åka hem men vi ville samtidigt göra det på rätt sätt. Vi kämpade oss igenom matchen och tog två poäng. Den här segern satt riktigt bra, säger Zibanejad till NHL.com.

ANNONS

Matchen var den sista på en lång roadtrip för Rangers, som i och med segern över Winnipeg gick segrande ur alla fem matcher på resan.

– Det var ett bra sätt att avsluta på. Det känns som att vi varit borta länge nu, men att killarna lyckas komma upp med en sådan här insats är fantastiskt. Jag är väldigt glad, säger tränaren Peter Laviolette.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln