HockeyNews
PLUS

Tuff comeback för Shore – som manar till lugn

(29561) Nick Shore
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 26 oktober 2023

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Han blev en av de stora hjältarna när HV klarade kontraktet förra säsongen.
Den här gången fick Nick Shore en tuff start på sitt andra HV-äventyr.
– Det finns mycket utrymme till förbättring, helt klart, säger han till HockeyNews.se efter 0–3 mot Timrå.

ANNONS

Under förra vintern värvades Nick Shore in som ny toppcenter för HV71 i jakten på ett säkrat kontrakt. Det föll väl ut och Shore var med att lyfta laget till säker mark med sina 18 poäng på 25 matcher.

Något nytt kontrakt efter säsongen blev det inte utan istället inledde Shore hösten med try out hos NHL-laget Carolina Hurricanes. Efter att det inte resulterat i något kontrakt frågade han sig själv vad han skulle göra.

Då ringde sportchefen Kent Norberg och erbjöd ett nytt avtal. Shore skrev under och under torsdagen gjorde han comeback, i en toppkedja med André Petersson och Isac Brännström.

ANNONS

– Personligen var det skönt att få en match i benen och nu vara redo för lördag. Om man bortser från resultatet så var det kul att vara tillbaka med grabbarna igen. Det kommer bli kul att komma in i allt igen, så det ser jag fram emot, säger han till HockeyNews.se.

LÄS MER: HV-tränarens kritik: "Vi viker ned oss totalt"

Ja, resultatet blev inget glatt sådant för HV-lägret.

ANNONS

0–3 på resultattavlan efter 60 spelade minuter och den femte raka förlusten var ett faktum. Detsamma var över tre matcher i rad utan mål.

Sviter som gör att det är tre poäng upp till Oskarshamn på näst sista plats i tabellen.

– Det finns mycket utrymme till förbättring, helt klart. När vi kollar tillbaka på det så kan vi säkert göra en massa saker bättre, inte minst i hur vi tar oss ur egen zon. Alla vet hur läget er ut och vad som är i potten, men om vi fokuserar på vårt och de små detaljerna i varenda match så kommer det att hjälpa oss. Vi ska inte blicka för långt framåt utan stanna i nuet, säger Shore.

ANNONS

Den amerikanske centern uppmanar till att inte drabbas av panik – än.

– Över en säsong kommer alla lag gå igenom formsvackor och formtoppar, såg jag ser ingen anledning till att man ska drabbas av panik nu. Vi tar det en dag och en match i taget där inne i omklädningsrummet. Nu ska vi fokusera på att göra oss redo för lördag, säger han.

LÄS MER: HV71:s kris allt djupare – femte raka förlusten

ANNONS

Ja, för på lördag får man en första chans att kapa avståndet uppåt i tabellen.

Det då man gästar just Oskarshamn för nedsläpp 15.15.

En så kallad sexpoängsmatch.

ANNONS

– Det kommer bli en viktig match, en bra match på dagtid i Oskarshamn. Som sagt, vi ska förbereda oss för den och förhoppningsvis kan vi börja samla ihop lite segrar på rad nu.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln