HockeyNews
PLUS

HV-tränarens kritik: "Vi viker ned oss totalt"

(29559) Johan Lindbom
Bildbyrån (montage)
ANNONS

Publicerad: 26 oktober 2023

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. HV71 föll igen.
För femte matchen i rad.
– Jag är otroligt besviken, säger tränaren Johan Lindbom efteråt.

ANNONS

Tomas Montén fick lämna jobbet som huvudtränare efter 0–8 mot Malmö på hemmaplan. I tisdags gjorde Johan Lindbom sin första match på sitt nygamla jobb, även det mot Malmö.

Då blev det förlust med 0–2 och på torsdagen föll man med 0–3 mot Timrå på bortaplan. Förlusterna är nu fem i rad och i tre matcher i rad har HV71 lämnat isen utan att göra ett enda mål framåt.

Det är med andra ord enkelt att förstå att det inte är muntra miner i Jönköpingslägret.

ANNONS

Allra minst efter en dålig insats menar tränare Lindbom.

– Jag kan bara konstatera att vi inte är nöjda med insatsen, vi är inte tillräckligt bra och jag är otroligt besviken på vår insats idag. Vi puttar inte in tillräckligt för att vinna hockeymatcher, säger han och fortsätter:

– Det är okej fram tills de gör första målet, sedan är vi för sköra. Det går att hitta ursäkter, men det här var för dåligt. ska vi vinna hockeymatcher i SHL måste vi göra det mycket bättre än i dag. De jobbar hårdare än oss, de passar hårdare, skjuter hårdare, åker hårdare, vinner fler närkamper. Jag är otroligt besviken.

ANNONS

LÄS MER: HV71:s kris allt djupare – femte raka förlusten

Samtidigt som HV föll i Timrå tog Oskarshamn tre poäng mot Frölunda på bortaplan och drar därmed ifrån HV i botten, inför lagens möte med varandra på lördag.

Då måste HV till att börja med göra jobbet, ett jobb man inte gjorde under torsdagen.

ANNONS

– Det är grunderna. Spelsystem kvittar om vi inte är villiga att göra jobbet, säger Lindbom.

Den utsatta situationen påverkar säkerligen en hel del.

– Killarna kommer inte hit och vill göra ett dåligt jobb, men det är lätt att bli passiv och skör när det gått emot en. Då gäller det att ta ett steg framåt och visa att man är en vinnare, och inte bara ta till flykt.

ANNONS

Den dystra resultatraden har lett till att HV är fast på jumboplatsen, tre poäng bakom Oskarshamn och ytterligare tre upp till säker mark. Samtidigt har man spelat en match mer än många andra lag i ligan, inte minst de som är närmast framför.

Ett trendbrott måste med andra ord ske.

– Gruppen måste komma samman, peppa varandra och tro på det här. Sedan måste man våga, våga vinna. Jag är här för att låta dem våga hur mycket de vill, det är bättre att försöka än att inte försöka. Jag tycker att vi försöker för lite, säger Lindbom.

ANNONS

LÄS MER: Ek: Modos allsvenska självförtroende är mäktigt

Och målen bör förslagsvis börja trilla in.

– Stolpe in i en match så kan det vara ketchupeffekt också. Jag tycker att vi skapar bra chanser, men återigen, då är vi inte tillräckligt heta eller har kraften för att sätta puckarna. Man ska inte titta bakåt, men även idag hade vi bra chanser där vi letar passning, vi måste ta skott. Alla vet ju det här men det är tveksamheter, killarna funderar mycket. Det måste vi komma ifrån om vi ska vända, säger HV-tränaren.

ANNONS

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln