HockeyNews
PLUS

Djurgården aktiverar krisplan efter dödsskjutningen

(29104) DIF LOGO
difhockey.se
ANNONS

Publicerad: 28 september 2023

FacebookXWhatsApp
Onsdagskvällens dödsskjutning vid Mälarhöjdens IP skedde samtidigt som Djurgården Ungdom bedrev verksamhet på anläggningen.
Nu har föreningen aktiverat sin krisplan.

ANNONS
Det var under onsdagskvällen som en 18-åring blev mördad utanför ett omklädningsrum vid Mälarhöjdens IP i Fruängen i södra Stockholm. Skjutningen skedde vid 19-tiden på kvällen samtidigt som flera av Djurgårdens barn- och ungdomslag bedrev sin verksamhet på anläggningen.

”Händelsen på onsdagskvällen har påverkat föreningen djupt”, skriver Djurgården Hockey på sin hemsida.

Mälarhöjdens IP är tillsammans med Hovet kärnan i Djurgården Ishockeyförenings idrottsliga verksamhet. Både ungdoms- och juniorlag håller sina träningar på anläggningen.

”Vårt främsta fokus nu kretsar kring våra ungdomar, ledare och föräldrar. Föreningen har aktiverat sin krisplan och professionell hjälp kommer omgående att sättas in redan under torsdagen för att stötta och erbjuda möjlighet att tala om det inträffade”, skriver föreningen på sin hemsida.

ANNONS

Stockholms stad beslutade på torsdagen att stänga Mälarhöjdens Idrottsplats åtminstone fram till fredagen i väntan på nytt beslut.

– Det är förvaltningens beslut för att framför allt kunna ta hand om våra medarbetare och se hur vi sedan kan öppna upp. De är så klart påverkade så det är vårt fokus att ta hand om dem, säger Jenny Berg, kommunikationschef på idrottsförvaltningen i Stockholms stad, till TT.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln