HockeyNews
PLUS

Brynäs sportchef: "Vill han spela här skulle jag lyssna..."

(28983) Wännström Alcén
Bildbyrån

Publicerad: 21 september 2023

FacebookXWhatsApp

Målskytten vann SM-guld i Brynäs 2012 och går klubblös i Gävle.
Sebastian Wännström, 32, tränar i ERP Monitor Arena på dagarna och byter om 20 meter från Brynäs omklädningsrum – i ett av domarrummen i katakomberna.
– Han har gjort mål i flera olika ligor och skulle "Wänna" avisera att han vill spela i Brynäs så vore jag dum om jag åtminstone inte skulle lyssna, säger sportchefen Johan Alcén till HockeyNews.

Hockeyn är glödhet i Gävle just nu.

Staden står bakom klubbens stolthet och alla drömmer och hoppas om en kort sejour i Hockeyallsvenskan.

Johan Larsson, Anton Rödin, Simon Bertilsson och Anders Lindbäck har alla valt att stanna i klubben och på förhand så väntar en tuff kamp mot Djurgården som trots besvikelsen i fjol fått behålla sina motsvarigheter i Marcus Krüger, Daniel Brodin och John Norman.

I morgon är det seriepremiär i Hockeyallsvenskan och samtidigt som Brynäs förbereder sig inför mötet med AIK hemma så finns den tidigare guldhjälten Sebastian Wännström i katakomberna på dagarna.

32-åringen tränar på is i ERP Monitor Arena och känner av stämningen i Gävle just nu.

– Absolut. Jag tycker det märks att det börjar dra ihop sig men det är samma visa varje år här i Gävle. Det är en hockeystad och det märks alltid av den här tiden på året, säger Wännström till HockeyNews.

Han tränar på is så mycket han kan just nu – och väntar på ett nytt kontrakt inför kommande säsong.

– Vi trivs väldigt bra utomlands. Jag har utvecklats mycket som spelare sista åren och om möjligheten finns att fortsätta i Europa så är jag sugen på det absolut, säger han.

I fjol gjorde han 18 mål och totalt 31 poäng för Augsburger i tyska DEL.

Wännström gjorde 33 mål i 2020/21 och efterår fick han testa på spel i både KHL och Schweiz.

– Det kändes bra i Tyskland i fjol. Nytt land och ny liga men jag kom in i allt bra där och vi trivdes bra i Tyskland. Vi hade 7000 på varje match och det var ett riktigt bra drag kring hockeyn, säger Wännström.

Just nu är han kontraktslös men det pågår diskussioner och det dyker upp intresse som snart kan innebära ett nytt kontrakt.

Hur har snacket gått med Brynäs?

– Vi började prata i våras när min säsong var slut och deras säsong var slut. Vi har haft en bra kommunikation men det har inte kommit så mycket längre än så. Vi trivdes som sagt bra utomlands men sen vet man aldrig vart det tar vägen och jag har ju inget kontrakt just nu och saker och ting kan förändras snabbt i den här branschen, säger Wännström.

Brynäs sportchef Johan Alcén:

– Det vi har fått till oss är att han vill spela ute i Europa. Egentligen har det stannat där, men skulle "Wänna" avisera att han vill spela i Brynäs så skulle jag lyssna och vi skulle behöva byta bilder av hur det skulle kunna se ut. Han är brynäsare i grundsen och  har gjort mål nästan överallt han har spelat. Vi har inte för avsikt att värva något mer just nu men som sagt, om han seriöst vill spela i Brynäs igen så vore jag dum om jag åtminstone inte skulle jag lyssna...

Framtiden får utvisa om den tidigare guldhjälten Sebastian Wännström dyker upp i Brynäs den här säsongen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!