HockeyNews
PLUS

"Omark kan ha spelat landhockey och åkt vattenskoter”

(28876) Jimmie Ericsson Linus Omark
Bildbyrån

Publicerad: 13 september 2023

FacebookXWhatsApp

Är du en bättre manager än Skellefteåikonen Jimmie Ericsson?
Tävla då i Fantasy SHL.
Ericsson har plockat ut ett eget lag och är med i HockeyNews liga men han väljer att nobba Linus Omark som många tror blir poängkung i vinter.
– Omark brukar ju vara bra i början av säsongerna men sämre när det drar ihop sig och ska avgöras. Jag tvivlar lite på hans sommarträning, säger Ericsson till HockeyNews.

Jimmie Ericsson har vunnit två SM-guld, ett VM-guld, blivit mästare i KHL och spelat OS för Tre Kronor.

Nu ska Skellefteåikonen briljera med sina hockeykunskaper i Fantasy SHL.

Ericsson har tagit ut sitt lag och kommer tävla tillsammans med HockeyNews i vår egen liga.

– Jag har några ess i laget. Karlkvist och Johnson får bära poängproduktionen. Pellikka kommer förmodligen spela powerplay ihop med Pudas så det lär bli lite poäng där. "Gurra" Lindvall ska vara min förstekeeper när han väl är tillbaka efter skada. Det känns bra med Lindbom i Färjestad där så länge så får han öppna båsdörren sedan, säger Ericsson.

Han kommer också med en uppmaning till Skellefteåstjärnan Jonathan Johnson.

– Han är grym i powerplay och gör mycket bra saker i övrigt också. Han har väldigt bra spelsinne men han skjuter ju aldrig. Mer skott! Men han kommer nog servera en del öppna kassar.

Linus Omark pekas ut som poängligavinnare i vinter men Ericsson ställer sig högst tveksam till Omarks förberedelser inför säsongen.

– Egentligen kanske Omark borde ha varit med...men jag vet inte om han bara spelat landhockey och åkte vattenskoter hela sommaren. Jag har tänkt på spelare som brukar vara bra i grundserien Omark brukar ju vara bra i början men sämre i slutet när det ska till att avgöras, säger SM-guldmedaljören Ericsson med en tydlig pik norrut i landet.

JIMMIE ERICSSONS LAG I FANTASY SHL

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!