HockeyNews
PLUS

Ekman-Larsson efter oväntade utköpet: "Jag blev förvånad"

(28371) Oliver Ekman-Larsson
Bildbyrån

Publicerad: 20 juni 2023

FacebookXWhatsApp

Oliver Ekman-Larsson hade fyra år kvar på sitt kontrakt med Vancouver Canucks.
Att bli utköpt var inget han såg framför sig.
– Nej, det var en överraskning. Man har ju lite möten och sådant efter säsongen så jag trodde faktiskt inte att det skulle hända. Jag blev förvånad, säger han till Sportbladet.

Det var i fredags som Vancouver Canucks meddelade att de valt att köpa ut Oliver Ekman-Larsson från hans fyra sista år på kontraktet, något som gör att Canucks får mer löneutrymme inför kommande säsong samtidigt som man har ett antal viktiga kuggar som klubben hoppas knyta upp på längre kontrakt under sommaren. Med den svenske backens kontraktet utköpt har Canucks drygt sex och en halv miljon dollar kvar innan man når lönetaket.

Samtidigt kommer Vancouver betala honom över 200 miljoner svenska kronor under de kommande åtta åren till följd av att han blivit utköpt.

Ekman-Larsson har nu landat i den nya verkligheten som klubblös, även om det inte var något han väntat sig.

– Det känns väl okej. Men det är klart att jag kanske inte hade förväntat mig det. Det är inte så mycket att göra åt det nu. Jag är revanschsugen och vill hitta något nytt med en bra miljö för egen del, säger Oliver Ekman-Larsson.

Den 32-årige Tingsrydsprodukten gjorde under den gångna säsongen sin poängmässigt sämsta säsong i NHL sedan hans debutsäsong 2010–11. På 54 matcher blev det 22 poäng, samtidigt som han var -24.

För backen är siktet inställt på att hitta ett nytt lag i NHL.

– Ja, absolut. Det har inte varit något annat. Nu har det bara gått tre, fyra dagar sedan jag fick samtalet så det har inte varit några andra tankar. Jag känner inte att jag är klar där borta. Jag känner att jag är tillräckligt bra för att spela i ligan fortfarande. Det är det jag brinner för: att motbevisa de som kanske tycker annat, säger han.

Lyssna här:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Taktiken är att varje avsnitt ska vara 20 minuter – som en period.

Men, precis som i hockeymatcher kan det bli over time – om det är tillräckligt spännande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!