HockeyNews
PLUS

Tyler Kelleher klar för Brynäs: "Hör hemma i SHL"

(27772) Tyler Kelleher
Bildbyrån (montage)
ANNONS

Publicerad: 28 april 2023

FacebookXWhatsApp

För ett år sedan var han med och tog HV71 upp till SHL.  

Nu ska Tyler Kelleher försöka göra samma sak i Brynäs. 

28-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med Gävleklubben. 

ANNONS

Tyler Vessel, Greg Scott och nu Tyler Kelleher. Brynäs har säkrat tre betydande forwardstillskott under fredagen. För Kelleher blir det en återkomst till svensk ishockey efter att ha spenderat den senaste säsongen i finska Liiga. Där svarade han för 36 poäng på 56 matcher i Tappara och Pelicans. 

– Redan vid första kontakten så fick jag en härlig magkänsla, det känns riktigt bra och inspirerande att ha det här klart. Nu finns bara en väg att gå och det är uppåt. Vi står inför en tuff utmaning men när jag kollar på namnen som redanfinns i den här truppen så är jag fullt övertygad om att det kommer finnas alla ingredienser som krävs. Brynäs hör hemma i SHL och supportrarna förtjänar all framgång, nu är det vårt jobb att ge fansen det de förtjänar, säger Kelleher till klubbens hemsida

LÄS MER: Brynäs fortsätter SHL-satsningen med ännu ett meriterat nyförvärv

Den 28-årige amerikanen kom till svensk hockey för första gången 2019 och gjorde 57 poäng under två säsonger i Oskarshamn. Därefter flyttade han till Rögle men efter en misslyckad höst anslöt han till HV71 under slutskedet av deras säsong i Hockeyallsvenskan. Väl där gjorde han succé i slutspelet med 15 poäng på 15 matcher och tog laget tillbaka till SHL. Nu hoppas han lyckas med samma bedrift i Brynäs. 

– Det känns fantastiskt att vi har fått det här i lås. Tyler är en spelare som vi verkligen har känt ett stort intresse för. Han har tidigare erfarenhet av att spela upp lag och han vet vad som krävs för att ta steget. Det är en intensiv spelaresom är otroligt skicklig med pucken och har ett fint spelsinne. Tyler är en spelare av hög kaliber som vi kommer ha stor nytta av, säger Brynäs sportchef Johan Alcén. 

Kontraktet med Tyler Kelleher är skrivet på ett år. Han blir den tolfte spelare Brynäs har under kontrakt till kommande säsong. 

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln