HockeyNews
PLUS

Stryktipset 19/10: Arsenal singlas trots lågt spelvärde

ANNONS

Publicerad: Idag 08:21

FacebookXWhatsApp

Sex matcher från Premier League och lika många från The Championship tar plats på veckans Stryktips innan vi avslutar med ett möte från League One. En hel del fina drag identifieras och med få klara favoriter är detta en kupong som mycket väl kan ge bra utdelning för den som hittar rätt väg genom slalombanan. Första porten hittas i Bournemouth. Vi sticker dit!

ANNONS

Spelstopp: 15:59

ANNONS: Här kommer du till Svenska Spels Stryktipskupong

1. Bournemouth - Arsenal 2

Arsenal dras med en hel del skador och det är oklart vilken elva han kan ställa på benen här. Saliba, Gabriel, Raya och Rice finns dock tillgängliga och när den kvartetten spelar så är det alltid svårt att skapa målchanser på The Gunners. Defensivt ser Londonklubben oerhört solida ut. Detta är också ett motstånd som brukar passa Arsenal bra. De nio senaste inbördes mötena har gett åtta segrar och ett kryss åt Artetas gäng. Nu ställs han mot sin barndomskompis Iraola som har gjort ett bra jobb med Bournemouth. Det finns spets hos värdarna, men här ställs de mot ett för svårt motstånd. Tvåan är en given spik trots att den överstreckas relativt grovt.

2. Manchester United - Brentford X

Det går inte att lita på Manchester United. Det råder ingen vidare harmoni i truppen och det rapporteras om att flera spelare har tröttnat på Ten Hags metoder. Defensivt saknas flera pjäser på grund av skador och med Casemiro i uselt slag så ser värdarna ihåliga ut. Framåt finns det ändå en del klass, men Bruno Fernandes har varit dålig i snart ett års tid. Portugisen ser ut att ha tappat sugen. Brentford har ett mindre namnkunnigt lag, men där vet alla exakt vad som förväntas av dem. Det kan räcka långt, även på Old Trafford. Helgardera och jobba skräll!

ANNONS

ANNONS: Här kan du ta betalt för dragen på Stryktipset

3. Newcastle - Brighton 1

Newcastle saknade spets mot Everton (0-0) och när Gordon brände straff så kändes det som att det inte skulle bli några mål i den matchen. Nu verkar det dock som om Alexander Isak är redo för spel igen efter sin skada och det betyder såklart massor för The Magpies. Brighton har också en spännande offensiv där Mitoma är en riktig trollgubbe ute på sin vänsterkant. Han kan mycket väl få ett övertag på sin ytterback och då är mycket vunnet. En sevärd match är att vänta med en hel del målchanser. Då kan krysset gott skippas. Ett-två testas.

4. Fulham - Aston Villa 1

Aston Villa har frågetecken kring sina mittfältare Onana och McGinn som båda dras med skador. Kan ingen av dessa lirare delta så ser det lite tunt ut centralt. Tielemans är en duktig spelare, men han har inte samma defensiva tänk som Onana. Det kan kosta. Fulham får klara sig utan Sasa Lukic som skadade sig med sitt Serbien under landslagsuppehållet, men där kan Berge och Pereira gå in från start. Med Iwobi, Smith Rowe och Traoré i fin form så finns det också spets hos The Cottagers som har presterat bra fotboll under hela säsongen. Ettan är en spännande spik i huvudstaden.

ANNONS

5. Ipswich - Everton 1

Everton ser ut att få tillbaka Branthwaite till denna match och det betyder massor. Det är en av Englands allra bästa mittbackar och det känns genast tryggare när han är på plan. Längre fram i banan finns det dock för få hot. Calvert-Lewin och McNeil lämnas oftast lite väl ensamma. Ipswich har ännu inte vunnit någon match under hösten, men spelmässigt har de stått för flera starka prestationer, bland annat hemma mot Aston Villa i en match som slutade 2-2. Delap nätade två gånger om då och är en tänkbar matchvinnare här. 1X ska räcka.

6. Southampton - Leicester 1

Leicester körde över Southampton både hemma och borta i fjol när båda lagen tog steget upp till det engelska finrummet. Nu är känslan att det blir tuffare för gästerna. Defensiven är svag och sett till underliggande siffror så har Leicester sprungit för bra hittills trots att de ligger i bottenskiktet av tabellen. Southampton är samtidigt det lag som har underpresterat mest jämfört med sin expected points i hela serien. Nu är det dags för Downes, Aribo och de andra att få till en fullträff. Ettan gillas på St. Mary’s.

ANNONS

ANNONS: Här kan du bygga ett system på Stryktipset

7. Blackburn - Swansea X

Swansea har en spännande filosofi där de äger väldigt mycket boll. Det som saknas är att kombinera allt bollinnehav med lite fler hotande passningar. Det blir lätt så att Svanarna spelar lite safe. Ronald, Cooper och Vipotnik är spelare som kan ändra på detta. Blackburn kommer från två usla prestationer mot Coventry och Plymouth som båda slutade med förlust. Hemma på Ewood Park trivs visserligen Rovers bättre, men här överskattas de blåvita en hel del av tipparna. Värdet i X2 får inte glömmas bort, men visst är alla tecken att föredra.

8. Middlesbrough - Bristol City 1

Middlesbrough spelar oftast en bra fotboll och deras underliggande siffror visar på ett lag för toppen av tabellen. Boro har dock svårt att sätta pricken över i:et. Därför har de bara vunnit fyra av nio omgångar så långt. Hemma på Riverside är de obesegrade, men denna lördag ser Boro ut att övertsreckas grovt. Bristol City har en helt okej trupp med mycket spets och gästerna står på fyra raka omgångar utan förlust. Dessutom har de fem raka inbördes möten med Middlesbrough utan förlust. När ettan streckas högt behöver den garderas med övriga tecken från start.

ANNONS

9. Millwall - Derby 1

Derby har stundtals varit en intressant nykomling i The Championship och de kommer från en vass 2-0-seger mot QPR. Widell Zetterström höll tätt då och är en säker sista utpost. De är dock seriens allra sämsta bortalag med raden 0-0-4 och nio insläppta mål på dessa fajter. Känslan är att The Rams går en tuff bortamatch till mötes igen. Millwall har inte fått det att stämma under hösten, men det är ett fysiskt starkt lag som sällan faller ur ramen på hemmaplan. Så länge ettan stannar under 55 procent är det en vettig spik.

ANNONS: Här kan du spika Millwall

10. QPR - Portsmouth 1

Viktigt möte från London härnäst där två lag som befinner sig under nedflyttningsstrecket drabbar samman. QPR har tre raka nederlag bakom sig och Cifuentes är en pressad man. Det finns dock en del kvalité i truppen. Cook är en meriterad försvarare och längre fram finns namn som Andersen och Frey. Lagets bästa spelare Chair har dessutom fått två bra träningsveckor under uppehållet och bör vara redo att starta för första gången sedan sin skada. Det betyder massor. Portsmouth står ännu utan seger och den sviten håller i sig. Ettan spikas trots hög streckning.

ANNONS

11. Sheffield Wednesday - Burnley 1

Burnley hänger med i toppen av The Championship och spelare som Koleosho, Foster och Mejbri tillhör det bästa som denna serie har att erbjuda. Sarmiento och Flemming är två andra spelare med matchvinnaregenskaper. Nu överskattas dock The Clarets en hel del av tipparna. Sheffield Wednesday är ett hårt arbetande lag som anförs av rutinerade Barry Bannan på mittfältet. Ugglorna har tre raka matcher utan förlust bakom sig och de har alltid ett mäktigt stöd på Hillsborough. Det kan räcka långt. Värdet i 1X prioriteras.

12. Stoke - Norwich 1

Stoke har kapacitet för att vara ett lag för toppen, men deras prestationer svänger för mycket. 6-1 mot Portsmouth följdes upp av 0-0 mot Swansea. Man vet aldrig vilket Stoke man får vilket gör de rödvita oerhört svårtippade. Koumas, Bae och Manhoef är en trio med rätt hög kapacitet och Cannon är en duktig anfallare. Har dessa lirare en bra dag så är mycket vunnet. Norwich är dock en tuff motståndare och Kanariefåglarna har en av seriens bästa anfallare i Sargent. Frågan är bara hur sliten han är efter resandet under uppehållet. Ettan är första tecken ut, men helst ska det målas på hela vägen över.

ANNONS

13. Charlton - Stockport 2

Charlton styrs av Nathan Jones och han har inte riktigt fått ut max av den i grunden talangfulla truppen. 1-0 mot storklubben Birmingham var dock ett skönt styrkebesked innan landslagsuppehållet. Godden nätade då och det är en spelare som är för bra för den här nivån. Däremot finns det mycket mer att ta av hos lirare som Aneke och Berry. Stockport är en oerhört spännande nykomling som har visat sig vara väldigt svårslagna. Ynglingarna Fiorini och Barry är kreativa lirare som mycket väl kan skjuta Charlton i sank. Ettan överstreckas och då lockar X2 mest.

Dunderspiken! - Arsenal

Spelvärdet lär inte bli bra på Arsenal, men det kan inte hjälpas. The Gunners brukar ha lätt för Bournemouth och är extremt solida. Artetas mannar går aldrig bort sig och det gör de inte här heller. Tvåan singlas.

Skrällbudet! - Brentford

Det går inte att lita på Manchester United, speciellt inte när de är så skadedrabbade som de är just nu. Brentford kan mycket väl skjuta Ten Hag ett steg närmare arbetsförmedlingen. Högersidan måste med!

ANNONS: Här kan du bygga din egna rad på Stryktipset

1296 rader

1. Bournemouth - Arsenal 2

2. Man United - Brentford 1x2

3. Newcastle - Brighton 12

4. Fulham - Aston Villa 1

5. Ipswich - Everton 1x

6. Southampton - Leicester 1

7. Blackburn - Swansea 1x2

8. Mboro - Bristol City 1x2

9. Millwall - Derby 1

10. QPR - Portsmouth 1

11. Sheffield W - Burnley 1x

12. Stoke - Norwich 1x2

13. Charlton - Stockport x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.