HockeyNews
PLUS

"Skuggan" bryter tystnaden: ”Försökte svartmåla mig”

(9162) skuggan
Christian Örnberg/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 08:52

FacebookXWhatsApp

Det har gått ett halvår sedan han fick sparken från Luleå Hockey.
Nu talar Stefan "Skuggan" Nilsson ut.
– Det finns mycket jag hade kunnat göra annorlunda, säger han till NSD.

ANNONS

Den 8 april 2024 fick Stefan "Skuggan" Nilsson sparken från Luleå efter nästan åtta säsonger som general manager. Nu ett halvår senare är han redo att öppna bladet från munnen. I en lång intervju med NSD talar han ut om avskedet.

– Jag hade inga tankar på att sluta och skulle inte tvekat om de hört av sig och frågat om jag kunde tänka mig att komma tillbaka, men jag har insett att jobbet jag hade var rätt påfrestande. Framför allt mentalt. Det var många sena kvällar, och tankarna slutade inte snurra i huvudet på mig när jag släckte lampan, utan jag låg ofta och grubblade till långt in på nätterna. Jag sover bättre i dag, säger Stefan Nilsson till tidningen.

En tårfylld "Skuggan" berättar att stödet var stort från de närmsta när han tvingades lämna:

– Jag har inte tänkt på det där på länge, men nu kom allt tillbaka. Jag fick ett fantastiskt stöd. Inte bara från de jag jobbade närmast, utan det var många av de jag har lärt känna genom hockeyn som hörde av sig. Det betydde mycket.

– Speciellt med tanke på vad er krönikör Pelle Johansson har skrivit om mig. Jag hade inte haft några problem med om han hade nöjt sig med att såga värvningar vi gjort eller mig som sportchef, men jag upplever det som att han försökte svartmåla mig som en person det inte gick att jobba med, fortsätter han.

Vidare berättar han att självrannsakan varit stor:

– Det finns mycket jag hade kunnat göra annorlunda. Jag vet att jag har varit barsk mot er i media ibland. Det var aldrig något personligt, jag ville bara stå upp för föreningen. Har någon skrivit något jag tyckt varit skit så har jag visat det. En del journalister har haft svårt att ta det, och jag borde kanske ha varit mjukare mot dem. Det är möjligt att jag emellanåt har uppfattats som hård även internt. Fast det har alltid funnits en hjärtlighet i det. Jag kände också att det fanns en kärlek mellan mig och de jag jobbade med när jag fick sparken.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln