HockeyNews
PLUS

AIK-backen kommer att missa matcher: "Det känns som stolpe ut"

(25535) Albert Lyckåsen AIK
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 29 november 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. AIK får klara sig utan backen Albert Lyckåsen, 21, den närmaste tiden. En skada stoppar honom.
– Personligen har det varit tufft. Det känns som stolpe ut, säger Lyckåsen till HockeyNews.se.

Den Bålsta-fostrade AIK-backen Albert Lyckåsen har inte fått den start på säsongen som han hade önskat sig. För närvarande kan han inte träna med laget på grund av en fraktur i ena handen. Förhoppningen är att han ska vara tillbaka runt jul.

– Säg tre veckor. Det kom en puck och så stod jag framför mål och så kom den på handen. Det var ett direktskott så jag hann inte se pucken. Sedan kunde jag inte hålla i klubban, säger Albert Lyckåsen till HockeyNews.se på Hovet.

Lyckåsen, som har blivit världsmästare med Småkronorna, spelade förra säsongen i BIK Karlskoga och hade siktat på att ta ännu ett kliv i AIK. Förra säsongen gjorde högerskytten 19 poäng (9 mål, 10 assist) på 51 matcher. I höst har det blivit två mål och tre assist på 15 matcher, vilket han inte låter nöjd med.

– Personligen har det varit tufft. Det känns som stolpe ut. Det gick bra på försäsongen. Sedan dippade jag lite i början och mina prestationer har väl följt laget. Några riktigt bra prestationer, men inte fått utdelning riktigt. Jag har inte kommit upp till den nivå som jag vill vara på, förklarar Lyckåsen.

LÄS MERJohan Garpenlöv ny tränare för Djurgården – Fagervall får sparken

– Jag har haft lite skador och varit borta några matcher och så kom det här nu. Jag kände att jag var på gång lite, men… Det är hockey.

AIK föll hemma mot Södertälje, 1–2 på övertid i söndags på Hovet och ligger tia i Hockeyallsvenskan.

– Det är ingen som kommer ihåg hur man började säsongen. Alla kommer ihåg hur man avslutade, så man får försöka avsluta bra.

Och du skulle vilja producera mer poäng?

– Ja, hjälpa laget att vinna. Vad det innebär med poäng eller vad som helst. Hjälpa laget att vinna matcher.

Hur ser du på ert spel så här långt?

– Vi har haft svårt att hitta den jämna nivån, för vi har en jäkla bra högstanivå, men en dålig lägstanivå.

Lyckåsen förklarar vidare:

– Det finns så klart lite olika faktorer till det. Vi spelar ju bra nu senaste (mot Södertälje). Vi måste hitta sätt att vinna matcher. Det behöver inte alltid se bra ut. Det är inte nu vi ska vara som bäst. Vi hoppas att vi kan peaka. Alla säger att det är en process och vi måste fortsätta tro på det vi gör och jobba. Det enda man kan göra efter en dålig prestation är att komma ner (till Hovet) och vara bättre nästa dag.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)