HockeyNews
PLUS

Johan Garpenlöv ny tränare för Djurgården – Fagervall får sparken

(23758) Johan Garpenlöv/Tre Kronor VM 2022
Maxim Thoré/Bildbyrån

Publicerad: 28 november 2022

FacebookXWhatsApp

Djurgården har fyra förluster på de fem senaste matcherna. Nu meddelar klubben att Joakim Fagervall får lämna och att Johan Garpenlöv tar över som huvudtränare.

– Vi anser att det här är en nödvändig förändring, då vi inte kommit tillräckligt långt i processerna i hur vi vill spela och hur vi ska agera, säger sportchefen K-G Stoppel till klubbens hemsida.

Djurgården byter tränare då Joakim Fagervall får lämna och efterträds av Johan Garpenlöv. 54-åringen kommer närmast från uppdraget som förbundskapten för Tre Kronor och har skrivit på ett kontrakt över resten av säsongen.

– Efter ett flertal diskussioner har vi nått fram till det här beslutet. Vi anser att det här är en nödvändig förändring, då vi inte kommit tillräckligt långt i processerna i hur vi vill spela och hur vi ska agera. Med ett antal månader kvar till då vi ska prestera som bäst behöver vi ge oss tid att hitta rätt, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till klubbens hemsida.

Johan Garpenlöv ansluter till klubben på onsdag då han leder sin första träning. Johan Garpenlöv, som tidigare varit spelare och tränare i Djurgården, var förbundskapten i tre säsonger innan han i våras lämnade uppdraget.

– Den här typen av beslut är alltid tråkiga och får alltid ses som något form av misslyckande. “Jocke” är en väldigt bra person och ledare, men han är huvudansvarig för helheten där vi kan konstatera att vi inte nått önskvärda resultat, säger K-G Stoppel.

I nuläget ligger Djurgården på tredjeplats i Hockeyallsvenskan och har 13 poäng upp till serieledande Modo. I tisdagens hemmamatch mot Mora kommer Djurgården att ledas av assisterande tränarna Michael Holmqvist och Marcus Ragnarsson.

– Vi får in en bra ledare med en stark Djurgårdsförankring. Johan vet hur saker och ting fungerar i föreningen. Han har även arbetat med Marcus Ragnarsson tidigare och de två känner varandra väl, vilket är en fördel, säger K-G Stoppel till klubbens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!