HockeyNews
PLUS

Hjalmarsson ska träna med HV71 – ett år efter NHL-avskedet

(20257) Niklas Hjalmarsson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 22 oktober 2022

FacebookXWhatsApp

Niklas Hjalmarsson avslutade sin karriär och lämnade NHL för drygt ett år sedan. Nu ska den välmeriterade backen träna med HV71, det meddelar klubben på sin hemsida.

– Jag åker förbi Husqvarna Garden varje dag och tänker på hur det hade varit att spela i HV71, säger Niklas Hjalmarsson.

ANNONS

Efter 14 säsonger i NHL och tre Stanley Cup-titlar med Chicago Blackhawks avslutade Niklas Hjalmarsson sin NHL-karriär i juli förra året. Staffan Kronwall, expert i C More, sade i periodpausen mellan HV71 och Växjö att 35-åringen skulle börja träna med HV71.

– Det är väldigt tillförlitliga uppgifter på att han kommer att börja träna med laget. Jag anser att det finns en anledning till att han tar beslutet att börja träna. Det är ju så klart att om han känner sig mogen och sugen på att ansluta till HV71 så kommer han att snöra på grejerna och spela. Det vore en monstervärvning, om det här ju stämmer. Ett jättenamn i ligan och en profil, säger Staffan Kronwall i sändningen.

Nyheten bekräftades senare under lördagskvällen av HV71 på klubbens hemsida och den förre NHL-backen ska börja träna med klubben på måndag.

– Det har alltid funnits tankar på att få spela i HV71 igen och suget har blivit ännu större när jag varit på matcherna och känt stämningen i arenan. Jag åker förbi Husqvarna Garden varje dag och tänker på hur det hade varit att spela i HV71 och jag vill verkligen ge detta en chans, annars kommer jag ångra mig i framtiden, säger Niklas Hjalmarsson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag har stor respekt för SHL som liga och nu ska jag börja träna med laget för att känna var jag står. Sedan om det blir två veckor, ett år eller tre år får framtiden utvisa. Men jag är otroligt sugen på hockey igen och det ska bli jättekul att komma till Husqvarna Garden på måndag och träffa alla.

Niklas Hjalmarsson spelade i HV71 åren 2003–2007 innan han flyttade över till Chicago Blackhwaks. NHL-karriären avslutades med fyra säsonger i Arizona Coyotes och totalt blev det 821 grundseriematcher och 172 poäng (25+147) för backen.

– Jag har pratat med Niklas vid några tillfällen och förstått på honom att han är sugen på hockey igen. Vi träffades senast i fredags och kom överens om att han kommer att träna med oss ett tag för att känna sig för. Jag vet att Niklas tränat hårt under året som har gått och är i bra fysisk form och vår förhoppning är att han fortsätter med oss resten av säsongen, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln