HockeyNews
PLUS

Magnussons enkla val när AIK erbjöd nytt kontrakt: "Ville vara kvar"

(24774) Oskar Magnusson AIK
Bildbyrån/Mattias Ek, HockeyNews.se

Publicerad: 30 september 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. När AIK hörde av sig med ett erbjudande behövde den Washington-draftade JVM-forwarden Oskar Magnusson inte fundera länge.

– Jag ville vara kvar. Jag tänkte inte så mycket på någonting annat utan ville vara kvar i AIK, säger han till HockeyNews.se inför hemmapremiären mot Björklöven.

Den 20-årige trelleborgaren Oskar Magnusson var en av AIK:s bästa i bortasegern mot Modo i premiären förra fredagen. Det blev både mål och assist i 6–5-segern i Örnsköldsvik. På fredagen väntar hemmapremiär mot en annan av toppkonkurrenterna Björklöven.

– Det ska bli sjukt kul att få kliva ut inför hemmapubliken och jag hoppas att det är mycket folk som kommer, säger han till HockeyNews.se.

Den talangfulle skåningen har spelat SHL-hockey i Malmö Redhawks, men förra säsongen spelade han med AIK i Hockeyallsvenskan och gjorde fem mål och sex assist på 41 matcher. När AIK:s sportchef Christoffer Malm hörde av sig hade Magnusson redan tänkt klart i stort sett.

– Jag tyckte att det var en bra möjlighet att fortsätta utvecklas. Jag kände att jag tog steg förra säsongen och blev bättre ju längre säsongen gick, så jag ville bara fortsätta och ha lite tid här i AIK och utvecklas, säger Magnusson.

Hade du alternativ?

– Så fort AIK ville ha mig så blev situationen ganska självklar. Jag ville vara kvar. Jag tänkte inte så mycket på någonting annat utan ville vara kvar i AIK.

LÄS MERAIK vill in på topp sex – backjakt pågår och förstakedjan spikad

Vad gillar du här?

– Jag trivs i ett lag som vill gå ut och tävla för att vinna varje match det gör mig personligen bättre som spelare. Och jag trivs i Stockholm som stad och med allt utanför hockeyn. Jag bor i Johanneshov så det är nära och bra.

Både under 2019/2020 och 2020/2021 fick Oskar Magnusson känna på spel i SHL. Men det blev mest inhopp.

– Jag fick väl några chanser, absolut. Jag spelade inte så mycket i de matcher jag var med, men känner väl ändå att för att utvecklas så behöver man tid för att spela in sig. Det kommer inte att komma direkt och då valde jag att gå ner till allsvenskan och AIK för att försöka få mer tid och utvecklas och det tycker jag att jag har gjort. Jag är nöjd och glad över valet jag gjorde.

AIK hade på fredagsförmiddagen sålt närmare 5 500 biljetter till säsongens första hemmamatch mot Björklöven i Hockeyallsvenskan och hoppas på ännu fler till nedsläpp.

– Det ska bli sjukt kul att få kliva ut inför hemmapubliken och jag hoppas att det är mycket folk som kommer. När man väl hör hemmapubliken så ger det en en extra skjuts. Det ska bli kul att kliva ut på Hovet.

Oskar Magnusson är en stark tvåvägsspelare som smälter väl in i årets AIK.

– Det är sagt att jag ska spela mitt spel. Vara jobbig att möta. När jag får pucken ska jag vara kreativ. Det är väl mina styrkor och då försöker jag bara bygga på det och lägga fokuset där.

I augusti var Oskar Magnusson med i det JVM i Edmonton som blev uppskjutet vid årsskiftet på grund av alla coronautbrott i lagen.

– Det var lite speciellt att (spela JVM) på en sommar, men jättekul och jättekul att få träffa alla kompisar som man har i laget. Jättekul att vi fick en bronsmedalj. Det var bara kul att de tog upp turneringen och att vi fick spela färdigt den.

Vilka kompisar har du från JVM-laget?

– Jag är väldigt bra kompis med Emil Andrae, Calle Clang, (Oskar) Olausson. Det är ett gäng som man har spelat med ett tag och som man har kontakt med. Vi är bra polare och snackar mycket utanför.

Oskar Magnusson har under sin tid i AIK skaffat nya vänner och känner erfarne centern Axel Wemmenborn sedan tiden i Malmö.

– Det är många nya grabbar som har kommit in som är hur sköna som helst. Det är ett väldigt bra gäng utanför och alla har roligt tillsammans. Det är kul att komma till hallen varje dag, säger Magnusson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)