HockeyNews
PLUS

Luleås premiärdrag – Komarov i ny toppkedja på poängkungens bekostnad

(24606) Komarov Berglund
Bildbyrån

Publicerad: 15 september 2022

FacebookXWhatsApp

SM-finalisterna Luleå har länge varit ett jobbigt lag att möta.

Och nu kan nog norrbottningarna ha blivit ännu tristare att tas med…

Luleå har fyra raka trepoängare i Champions Hockey League och har redan kvalificerat sig för slutspelet i höst. Klubben förbereder sig nu för SHL-premiären hemma mot HV71 på lördag och då blir det en markant förändring i toppkedjorna.

Det NHL-meriterade nyförvärvet Leo Komarov tar, enligt NSD, plats bredvid sin finländske landsman Juhani Tyrväinen och högerskytten Einar Emanuelsson. Det blir ingen rolig kedja att möta för premiärmotståndarna HV71 som kommer på besök till Norrbotten på lördag kväll då Coop Norrbotten arena blir utsåld till sista plats precis som genom hela SM-slutspelet i våras.

LÄS MERLuleås utspel mot rivalens backstjärna: "Kommer inte att få det lugnt"

Fysiskt starka Komarov och Tyrväinen är tvåvägsspelare av högsta klass och har en förmåga att göra livet surt för motståndarna. Emanuelsson visade sin färdighet som målgörare i SM-finalerna mot Färjestad.

Men förändringen gör att forwarden Isac Brännström, som har varit lagets poäng- och skyttekung i CHL med fyra mål och fyra assist på fyra matcher får ta klivet bort från Tyrväinens och Emanuelssons kedja och hamnar istället med Jack Connolly och Brendan Shinnimin.

– Jag har inga problem att spela med dem. Vi kompletterar varandra och gjorde det bra ihop förra säsongen, säger Brännström till NSD.

Den före detta HV71-forwarden tillägger också:

– Men det är klart att det känns lite trist att inte få fortsätta med Juhani när det har gått så bra.

Luleåcoachen Thomas "Bulan" Berglund myser när han berättar om Leo Komarovs tänkbara betydelse för Luleå i höst, vinter – och vår.

– Han är en otroligt bra lagspelare som kommer att hjälpa oss. Dels i sitt fysiska spel, dels sitt sätt att vara och ta plats. Han kommer att bidra till att vi blir ännu jobbigare att möta för motståndarna förhoppningsvis, säger Berglund till HockeyNews.se.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)